September 5, 2008

Puasa~ Puasa~

Akhirnya dh 5 hari kita berpuasa.

Hari pertama sy dpt brpuasa dgn jayanya~ (^_^). Cuma sy tak pasti bulan ni sy dpt berpuasa elok cm tahun2 sudah (kecuali waktu2 tertentu.. =P). Sbb gastrik yg agak teruk, beberapa kali gk la tak dpt nk mengganti puasa. and hari kedua tu pn tak dpt tahan smpi kul 4pm cmtu perut dh pedih yg amat, badan pn gigil n sweating.. trpaksa buka n mkn ubat.. Tp 2 hari seterusnya ok cm biasa..yeay~

Smlm hari pertama gi bazaar ramadhan kt Pesta. Seronok gk la! Tp tak semeriah cm tahun lepas, sbb..sbb...harga pn leh wat darah mengalir dgn laju smpi ke otak! kepala ikan yg besar tu leh smpi rm7-rm10..huh! pastu nasi ambeng fav yg sy slalu beli kt tmpt akak yg sama tu, dh nek harga jd RM4 sebungkus...huhu... Smlm je dh abiskan RM20 utk mknn buka je.. (~_~) nampak gaya mmg btul la kata en raptor, kita elok la start blajar buka mkn kurma je.. (beli la kurma Yusof Taiyoob~~~) Antara pasar ramadan yg plg meriah kt batu pahat ni kat Pesta la. Cuma tahun ni tak byk lauk pauk...yg ada pn cuma ikan merah besar2 pastu ikan keli besar2...huhu.. Plg byk dijual roti2 yg diselaputi pelbagai jenis bahan, murtabak, air pelbagai kaler. Len2...um...abg yg hensem2 (^_^)

Lepas tawaf satu round, akhirnya sy dpt gk beli, as usual, beli mknn fav dr penjual yg sama cm tahun2 sudah, nasi ambeng, and air tahu.. =D

Hari ni gk hari ke-3 n hari terakhir student sini mid exam. sian diorng...berpuasa n ambik exam. tp berkat.... hehe... Start naik keja hari rabu hari tu, dh kena bawa balik homework balik umah...menanda paper yg tak sudah.. (Tp sempat gk menghabiskan beberapa level game fashion.. best~ best~)

Selamat Berpuasa~

@))->-- See ya~ --<-((@

3 comments:

zhu baik said...

miss dy... slmat berpose.. windu la dulu kite buke sesama ramai2 kat dapor umah V5...

miza said...

erk..komen ni tader kene mengene dgn entry ko. tp nk mntk satuuuuu je...

send kt aku game fashion tu...hihihi

Amanda Eltiqaz said...

zhu: btul la zhu, lelagi time korang msak2 tu, hmmm~~~~ (^_^)

miza: tenet kt umah aku prob skrg..nnt aku send. kau ingtkan aku tau! haha..aku tau kau suka!

Related Posts with Thumbnails