September 1, 2008

Selamat Menyambut Ramadhan

First of all, Selamat Menyambut Ramadhan to my friends, far n near, my office mates, my students (who read this..huhu) and all muslims~

Rasanya dh lama sgt sy tak update blog, too many interesting things and unhappy events happen all this while...cuma tak trungkap je on paper..mcm cepat sgt masa berlalu.. wlau apapun thanks to my dear friends yg still jenguk2 page sy yg tak sebrapa ni..hehe..

Well...last week sy dpt tau, a few students baca blog ni..emm....wlaupun tak expect..tp thanks.. (~_~) wlaupun tak trfikir diorng akan baca.. mungkin ada kt frenster kot.. niat letak kt frenster tu pn sbb ada bbrapa kwn lama suh letak situ supaya diorng tau...lupa nk amik smula.. tp nk wat cmna... anyway, thanks for dropping by.. =)

Jd beberapa update utk past few weeks...(mana yg ingat) =P

* Si dia akhirnya convo~! tp sgt sedih...tak dpt pergi atas sebab2 yg tak dpt dielakkan...berat mata memandang, berat lg bahu yg memikul kesedihan tu...tp dua2 rasa sedih..2 3 hari gk la terasa kesedihan tu... Takpa..mungkin ada hikmahnya..hopefully lepas ni klau dia nk wat master, sy ikut..hehe ;)

Skrg si dia dh kerja~ Alhamdullillah dpt tmpat keja yg best n dekat dgn family dia...dekat dgn bakal family gk..hehe =P Smoga dpt permenant kt situ n smoga dimurahkan rezeki kita dua ;)

** Start kelas dh 6 minggu dh..so sgt busy..student suddenly dtg berduyun2 sehingga tak cukup lecturer, pastu dh week ke 3 pn msih trpaksa cari new lecturer, unexpected incoming students.. but it's a good news... (hopefully dpt kenaikan gaji..hehe). Masuk bulan ogos ni dh cukup setahun sy keja... hm...kjap je kan.. (^_^)

*** Beberapa minggu sblm kemasukan student tu, berlaku la sedikit accident di depan umah... hari tu juga ada 2 org lecturer lama berhenti, jd balik lewat skit. Masuk pintu gerbang taman cm biasa.. n as usual selang 2 3 buah rumah sblm tiba dpn pintu pagar umah..sy bg signal msuk kiri(huhu..baik kan..wlaupun sblm ni org gelak sbb bg signal nk masuk umah..tp seb baik bg klau tak...) tp tetiba je ada satu lori kepala merah potong keta sy belah kiri gk! Laju lak tu..dan..trus dummmm! kemek pintu belah kiri, trcabut side mirror, bumper depan keta pn tanggal.. Yg tak faham nya...knapa la dia tak perlahan klau org dh bg signal.. Kebetulan jiran sebelah rumah nmpk episod kejadian tu dr sy bg signal smpi lori tu hentam..

Seb bek ada ketua polis bhg parit sulong selang 2 3 buah rumah, jd jiran td citer kt polis td, n ada jiran yg lalu lalang kaw tu pn ada nmpk, dia kata mmg lori tu slalu mengong2 bawa lori... pastu.. mlm tu jugak setel, bawa keta gi balai, pastu claim 100% insurance lori tu..satu sen pn sy tak bayar..kcuali..duit photostate IC n insurance keta.hehe..

After 3 weeks hntr repair, skrg dh cm keta baru dh..takda apa2 cacat cela (^_^)

Tu la serba sedikit cerita and update.

@))->-- See ya~ --<-((@

6 comments:

rolling stocks said...

help me.

Encik Epy said...

hehehhe..sian dye...

Anonymous said...

OMG dy, dari zaman utp sampai keje jodoh ngan kete kemek je...hahaha..tkpe2 ade hikmah...cube teke siape saye...hihihi

Amanda Eltiqaz said...

anonymous: bak kata org, tiap kali bawa keta baru mesti akan berlaku xc-dent..hehe. cubaan 1: sean? jep?

Anonymous said...

waahahha...salah2 anda telah salah meneka, waa sampai ati tak ingat kat aku lagi...hehehehe

nadxoxo said...

dy..siannye..seb baik ade saksi kejadian.kalo x, bole jer driver lori tu ckp awk yg salah ker ape ke kan..ish2 alhamdulillah tak jadi apa2 yang tak diingini.

selamat berpuasa :)

Related Posts with Thumbnails