October 15, 2008

Annual Dinner

Monday, 13-10-08
A little bit too late tp nk citer gk..sbb kali ni bkn dinner biasa..haha

Mlm isnin tu adalah annual dinner utk kolej ktorng. Ini kira 2nd dinner yg sy attend sepanjang berkhidmat di kolej ni. Waktu dinner ni la anugerah2 kpd staff and dean list student diberi. Mcm tahun lepas, sy dtg cuma jd pemerhati je. Tp tahun ni, dpt gak nek pentas~ seronok sgt~~ (^_^) Walaupun cuma dpt hadiah teddy bear, tp okay la..ada gk recognition drpd takda kan. Tema kali ni 'elegent night' tp takda la mcm kita kt uni dulu2, leh pkai dress, free hair and so on..kt sini student dh diberi limit dress code. mesti kena pkai tudung and tak leh dedah2..hm..wlaupun ni dinner student, tp diorng kena ikut rules kolej gk.. (hm...klau jd student, mesti rasa tak best..tp sbb dh jd lecturer...hehe..mmg pn diorng ptut jaga attitude pemakaian.. =p)

Haa..utk anugerah king and queen utk student, yg king tu pkai baju mcm neo dlm citer The Matriks ;) Tnya2 rupanya baju tu mak dia jahitkan...uish..mmg grand baju dia! Nnt gmbr dh siap sy post kn kt sini k ;)

Apapun, dinner kali kedua ni mmg best!! Student kelab kebudayaan suma perform sgt baik! Thumbs up! ;) Klau cmtu, leh la bawa diorng utk perform utk org luar..leh collect skit utk kelab ($$$$$) Congrats to all~ (especially pengarah program dinner -> en azahari )

** Dlm kesibukan dan kegirangan menyambut dinner mlm tu..leh lak dlm kul 10 lebih cmtu mak call..huhu..
"Kat mana ni along?"
"Kat hotel lg mak..tgh ada persembahan.."
"Bila nk balik ni?"
(Dlm hati: uik...tak kan nk suh balik? dinner ni..biar benar mak ni..) "Lama lg mak...kul 11 lebih nnt"
"Balik cepat2...kang klau balik lmbt suh sesapa hantar kan" (wlaupun sy bawa keta sndri..still nk suh org hntrkan..adei...)
"Baaaik....."

Pengaruh TV mmg sgt efektif terutama pd mak sy yg tersayang ni... Nk ikutkan time sy blaja2 dulu...biasa je gi dinner balik lewat suma..tp time dh keja ni lak dia tak kasi balik lebih masa... Ni suma angkara makhluk2 durjana yg suka suki nk bunuh org..ingt diorng blakon drama apa! Pastu sejak kuar tv citer itu ini psal bunuh, rogol and muka2 jahat yg bertopengkan angel.. Mak sy dh jaga sy mcm budak kecik baru blajar jalan.. "Jgn gi sana along..bahaya", "Takyah la keja jejauh..kwsan tu byk kes", "Jgn balik lebih kul 10", jgn itu ini..

Ada kebaikan nya..tp at certain moment rasa mcm... Dulu ms kecik2 slalu ckp dlm hati.."Best nya klau dh besar leh gi jln2 sendiri..leh gi sana..gi sini..." Tp bila dh besar..lg terkawal.. Bagus la jugak..sekurang2 nya sy tau sy msih ada mak, sy tau dia syg sy... =)

@))->-- See ya~ --<-((@

3 comments:

Epy^Smith said...

Cutenye mak u dyana.... kim slm..
hehe.. peace!

Amanda Eltiqaz said...

sy bkn dyana..la la la~

Anonymous said...

oo dy,
ble ko nk kawen?
huhu
jgan lupe jemput aku k
c ya~

Related Posts with Thumbnails