October 13, 2008

Raya~ (^_^)

Hari ni happy sgt~
Smlm si dia dtg beraya kt umah~
Wlaupun dh msuk raya minggu kedua tp msih terasa raya lg.hehe. Dia tiba dlm tgh hari cmtu. duduk2 cm umah sendiri..pastu lunch pastu taktau nk gi mana..haha.. so duk je kt umah borak2, agak2 ptg cmtu, ktorng gi umah atuk kt bandar, n borak2 situ. ptg baru balik. And plg berbeza sgt, this time dia dtg sorang dgn kereta neo baru dia! Plg best kali ni takyah amik dia dr bandar lg..hehe.. Plan nk jejalan gk..tp memandangkan cuaca panas..pastu kt bp ni..mana la ada tmpat best nk jejalan pn..balik2 summit, bp mall..tp bkn nya best pn nk gi shopping mall time raya cmni..pastu masa pn singkat..klau jejalan tak leh nk duduk2 borak2..huhu..

Tahun ni raya sgt2 berbeza berbanding tahun2 sudah sbb ayah sy accident 3 minggu sblm raya (19/9). Jd tahun ni ktorng tak byk beraya kemana2 pn.. Raya pertama, salam2 kt umah sendiri..pastu gi amik gmbr studio.. Pastu gi umah atuk kt bndar. Cuma, yg tak best nya, tahun ni ayah n mak tak ikut gi umah atuk sbb ayah tak larat. So ktorng adik beradik jela yg gi umah atuk..gmbr2 suma. Cousin2 pn tak balik tahun ni sbb giliran atuk belah sana. Um...agak sunyi la umah atuk..ktorng adik beradik je yg buat2 bising kt umah atuk tu...wlaupun slalu klau ktorng dtg pn mmg bising.hehe.

Citer psal raya tahun ni, wlaupun tak balik mana2 tp SGT RAMAI yg dtg umah..tak pernah2 org dtg berduyun2 cmni..cm umah yb lak..haha.. Sbb rmai tau ayah tak sihat, jd rmai yg turun dtg tgk. Mmg tak larat..nk wat air..layan tetamu..pastu basuh cawan, pastu masak air..pastu ulang rotation yg sama tiap kali group yg dtg..tgl pulak adik2 dh balik..perh..mmg tahan pipi je utk senyum...huhu.. Apapun agak seronok tgh ayah tersenyum seronok kwn2 dia dtg, kurang2 ilangla skit tension dia duk umah tak kemana2.

Raya kedua, sedara mara dtg umah lg, n ajak ktorng beraya skali, so follow je la, ayah pn tak ikut. saja tunjuk muka kt sedara2 belah ayah, wakil...hehe.. Tiap kali jmpa org pn nk kena citer peristiwa yg berlaku pd ayah, rasa cm nk tape je suara, so org tanya je..tekan, tp cm tak original la pulak kan cerita tu, kang miming je org perasan lak..haha..

Plg best, student semester2 lepas yg dh grad pn dtg beraya gk! Diorng sungguh happening...! Thanks for coming wlaupun dr jb sanggup turun bp utk pegi umah lecturer2 diorng, pastu balik mlm tu jugak..appreciate it a lot! (^_^)
@))->-- See ya~ --<-((@

3 comments:

nadxoxo said...

hi Dy

selamat hari raya :)

so sorry to hear that ur father met with an accident. harap2 cepat recover k!

haha. pasal buat air tuh, memang bende yang sama terjadi kepadaku. duk dapur jer jadi mesin buat air, basuh cawan2, dan serve air kepada tetamu ;)

besnye ek bila student ingat kat lecturer kan? :D

gajahchan said...

saja nak kasi cadangan..

patutnya, ko wat air tuh satu tong dram..sbb x yah wat air byk kali..pastu cawan n pinggan tuh, ko bubuh jer dlm besen yg ada air sabun..celup2 jer, asal ada bau sabun..hehe

ku ucapkan semoga bapa mu sihat kembali

Amanda Eltiqaz said...

haha...idea gajah tu mcm blh diguna pakai time korang nk kenduri kawin nnt.. ;P

Related Posts with Thumbnails