March 16, 2011

Mum To Be

Haha...lama seh tak update! Maklumla sibuk dgn husband je.. (gediks~)

Sangat lama tak update, wlaupun terlalu banyak cerita..tapi since last post...mmg malas + penat tahap dewa dewi punya la.. Balik2 je dari opis, tdur..balik2 je dari opis paling rajin pun buat keja skit..pukul 11 dh tdur.. This sem mmg sangat penat. Pergi opis pun dah takda mood sbb penat ='(

Plus, ulang alik BP-JB-BP every week mmg mempercepatkan lagi proses kejatuhan kelopak mata..

Stil...I have good news! Segala penat lelah berulang alik ke JB tu berhasil la kot..haha. (Sengal... :P) Hari ni hari ketiga saya dapat tau yang Saya bakal jadi Ibu~~~~!!! 5 weeks sudah... ^_^

Seronok tak? Seronok tak? Marilah berseronok bersama sayaaaa!! Okay saya sgt seronok skrg. Hehe.

Macam mana tau ni? Haa..cmni ceritanya.. (setelah ditapis oleh FINAS, ni lah hasil cerita tu ya..takleh citer real..nnt kena buang ;) )

 Saya dapat tau hari isnin (14 Mac 2011) pada pukul 515pm. Haa..sebab masa kuar klinik tu saya sempat jeling kat jam dinding. Hee.. Saya ke klinik tu bukan la nak check pregnancy pun, juga tidak la expect apa2 la yang berkaitan pregnancy..seyesly saya sangat takut dengan pregnancy test tu okay.. Saya ke klinik sbb nk minta mc, saya tak brapa sihat hari tu sebab sehari sblmnya saya busy membantu majlis perkahwinan cousin saya di Shah Alam selama 3 hari. Tapi ntah mcm mana doktor tu suh wat ujian air kencing. Mulanya taknak sbb ingt nak amik ubat je tapi check la juga..claim je pun dgn company heee..

Pastu saya tunggu luar. Bila doktor panggil, dgn muka selamba dia kata, "Awk pregnant."
"Hah? Apa doktor?" saya terkejut okay n tak percaya pun ada.
"Ni ada 2 garisan, awk pregnant" sambil tunjuk pregnancy stick tu..
"Haa? pregnant??" muka masih terkejut..dh nak nangis dah ni..takut okay..btul ke??
"Eh..awk ni dh kahwin belum?" doktor pn jadi blur..hahaha
"Eh..dah doktor, dah.. Boleh saya panggil husband saya doktor?" air mata dh leleh dah..ish..apa saya nk buat ni..huhu...banyak benda terus bermain kat kepala..dah la jauh dengan husband..pastu hari2 penat..pastu camna saya nak jaga budak kecik..huhu...takuttla...tak nak pregnant sorang2...huhu...

Azam datang masuk dgn muka serius, dia lak ingt dia kena tarbiah dengan doktor sbb saya selalu sakit..maybe doktor suh makan ubat apa2 ke. Skali bila doktor bagitau saya pregnant je, dia trus tersengih, "Eh iya? Heee...bagus2..sambil usap kepala saya.." Oh i wish dapat rakam muka dia time ni.. ^^ Hee...suka lak tengok muka dia gembira..hilang rasa takut tadi..baru saya leh senyum... ^^ Doktor dgn nurse gelak je tgk kitaorng. Terus doktor bagi 2 hari MC, suh rehat2. Lagi sebulan doktor suh datang balik buat kad and scan.

Tanda2 pregnant?
Ntah..macam takda apa.. period saya mmg slalu delay..plus saya ada gastrik..jadi stakat loya rasa nk muntah tu biasa seminggu sekali mesti ada..jadi takda perbezaan apa pun.. dan sebab kitaorng jauh kan..so tak expect la jugak..budget2 lagi 2 3 bulan..hehe. Cuma, emak dan makcik2 la ada jugak tegur, cakap saya dah tembam sangat, makan banyak tapi asik lapar je. Ntah, saya tak perasan lak, yang saya tau, asal rasa lapar je saya mesti kena makan, kalau tak saya kena gastrik. Itu fakta.

Jadi dah dpat ni..kira rezeki la kan ^^ So happy dpat tengok dia happy. Tak sempat pergi honeymoon pun lagi..last week cuti seminggu plan nak gi honeymoon tapi tetiba dia tak dapat cuti. Takpa, kami tetap akan plan honeymoon jugak berdua nnt ;)


5 weeks pregnancy.. [img: iampregnant.com]

Saya ada amik gambar perot jugak utk minggu ke-5 pregnancy ni..tapi tak nak post kat sini. Saya nak simpan as personal collection dulu. ^^ Pastu nak amik setiap 4 minggu pregnancy..hehehe...

Thank u, dear for your support~ Klau tak i dah nangis2 dah risau apa nak buat jauh2 ni.


18 comments:

farhanaDr said...

Eceh. Tiba-tiba saya lak rasa excited lebey ni.. Ekeke.. :p

Congratz.. Jaga diri leklok.. :)

SHAH DODOL said...

hehe klakar la part doktor tnye "awak ni da kawin ke belum" kikiki :P
hee heppy for you ! ^_^

f a i z a h 's said...

Wah...tahniah dik...alhamdulillah syukur...rezeki...anak adalah anugerah yg plg besar...jgdiri baek2...n jg bebi tuh ye :)

cactusitu said...

ekspresi itu mmg overr..sangatt DYANA...hehe...TAHNIAH Dyana n Azam, jaga kesihatan :)

Nizam Ash Aziz said...

Congratulations Madam Dyana ! :)

wani said...

tahniah madam dyana :))

Ikka Sakini said...

happy for you ~ congrates madam !

rohaadam said...

tahniah...

Nina Aman said...

dy...rase nk peluk2 je!!!alhamdulillah...congrates darling!nk jd mami takleh sengal2 tau...jgn marah2,kena sntiasa hepi...take care tau...xoxo (=

Amanda Eltiqaz said...

Wah..thanks semua!! ^^ rasa nak peluk je u all..hehe..

jijah: agak aa..sbb kono tipu doktor nk mc..ha..amik! trus dpt berita. Hehe.

aman: marilah kita berpelukan~~~ wish u n miye were here~~

joyahLisa said...

wahhhh...
tahniah madam...
:)

mesti comel je kan madam t
:)

Hunny said...

congrats madam dyana :).mesti baby comel kan kan.hehe

cik ewun said...

madammmmmm! tahniah tahniah yea :DDDD

sy sukaaaaaa hehehe..
papepon jaga diri baik2 taw ;)

hanna strawberry said...

wah TAHNIAH sis....jaga diri bebaik K... :)

Mohd Erwandi Marwan said...

congrate dy... new people, new experience, new excitement... most importance.. jaga diri baik2... first timer..

Syaza Raihana said...

tahniah!

=D

Amanda Eltiqaz said...

joyah:
hunny:
cik ewun: thank u dear~~! ^^


wandi: hehe. thank u wandi! nnt leh ajar experience jd ayah ni. :D

syaza: thank u~! =D

sisuarahati said...

cograts mrs dyana..

Related Posts with Thumbnails