April 25, 2011

Lelaki ke Perempuan ek?

Banyak spekulasi dan jawapan teka teki yang dilontarkan pada baby ni. Mesti baby ni geleng kepala je..organ tu pun tak nampak lg kot..hehe.

Anak lelaki ke perempuan?

Ada yang cakap baby ni perempuan sebab..

"Baby ni perempuan kot sayang, sebab mengikut perkiraan jadual yang saya dpt dari akak2 opis ni..baby ni jadi bulan 2, so ia sepatutnya perempuan. 90% tepat hehe"
- Hubby


"Baby ni perempuan tak long, biasa perempuan cerewet, mcm along la skrg ni, nak tu la..nak ni la..kjap nangis, kjap happy, perasaan tak menentu je..apalah..makan salah..tak makan salah..aihh..."
- Nenek saya yang comel


"Saya rasa baby ni perempuan tak..sebab asik rindu kat husband je..org kata klau anak perempuan rindu husband, klau anak lelaki biasa tak kisahkan husband sangat.."
- Kawan opis tak ingt mana satu



Ada yang cakap anak ni lelaki sebab...

"Along ni dapat anak lelaki tak? asik selekeh je..baring makan baring makan...pergi la pkai baju molek2 skit..mandi ke..pkai bedak sana.. Mak dulu mengandungkan korang..asik melaram je tau..kat rumah pun pkai lipstik..hihi. Dah pegi mandi sana!"
-Mak saya


"Ntah2 ni lelaki tak? Ko tak suka asam kan? Biasa klau tak suka asam anak lelaki"
- Kak Alin World


"Aku rasa anak ko lelaki. sebab mak aku tak suka bau abah aku masa dia ngandung adik lelaki aku. Masa ngandung adik p'puan, mak aku manja sangat dgn abah aku. "
- Miza si ahli nujum


Dulu masa mula-mula kahwin, orang teringin nak anak lelaki sebab adik beradik orang suma perempuan..jadi teringin nak jaga budak lelaki cmna..tapi sekarang, bila dah mengandung..mana2 pun tak kisah sebab perasaan excited nak dapat baby tu sama je.. ^^

 Dan orang tetap akan jaga baby ni sama je..baik dia laki atau perempuan.. cuma sekarang dia agak kuat makan la..saya sentiasa lapar tapi tak larat nak makan sentiasa..bukan banyak pun makanan kat opis ni yang boleh dimakan..kalau rehat kat umah, boleh la juga saya buat air panas, susu + cornflakes, susu dengan honeystar ke..makan nasi putih dengan ikan bilis...potong buah...minus jus dr peti ais....mcm2 la blh mkn..

Kat opis ni dah la toilet jauh..air panas takda..peti ais apatah lagi....menyeksakan okay...dengan loya dan mabuk ni..terpaksa tahankan jugak...tak sabar nak habiskan kelas....nak rehat...nak cuti....waaa....nak duk rumah...... huk huk...


6 comments:

raptorarena said...

hmm..kalau perempuan mcm cool je =D

Nina Aman said...

dy, nak tgk perut!!!!mesti sgt comel!!

fauzani~ said...

kalo mabuk n morning sickness slalu...itu tandenye baby active=)

Amanda Eltiqaz said...

raptorarena:
ooh...nnt ayang di apit dua gadis la kan..hihi..


aman:
mari2~ perut tak nmpk sgt..sbb baru 2 bulan. nnt u dtg umah i tunjuk u yek.. ^^



fauzani:
oh..btul la tu kot. mama dia ni mmg active dulu..hehe. skrg je jd lembik skit..sbb baby ni dh active kt dlm.. :D

alin said...

eeiii...bestnyer nama i di mention dlm ni..ehek2... t bgtau tau boy or gurl... bestnyerrr ade baby baru...

Amanda Eltiqaz said...

kak alin:
hehhe

Related Posts with Thumbnails