May 26, 2008

Kenduri kawin~

Hari isnin mesti cm dull je kehidupan kt opis ni..tmbh2 lg rmai lecturer yg amik cuti.. Short sem ni student tak rmai..jd best la klau nk amik cuti.

Actually 2 hari leps sy + parents dpt byk sgt jmputan kawin umah kwn2. tp sy sempat pegi 2 buah rumah je sbb dua2 buah rumah tu satu kwn mak, satu kwn sy. Hari sabtu tu sy tak dpt nk pegi mana2 kenduri kawin sbb ada sedara dtg umah n hal2 rumahtangga.. (shopping dgn kawan2..hehe..) Hari ahad tu memula sy gi umah kwn mak sy kt prt raja, pastu mkn lebih kurang, dlm 20 min cmtu, ktorng bertolak balik gi umah kwn sy lak. ms kt umah kwn mak tu..actually byk relationship nya..hehe. Ibu pengantin kwn ayah sy, kakak ipar pengantin kwn mak sy, adik pengantin kwn kpd adik sy. Time nk balik tu lak trnmpk students sy kt tgh ceduk lauk..rupanya diorng pn kwn dgn adik pengantin.hehe. Kecik aje dunia ni ek.. (^_^)

Langkah seterusnya sy gi Sri Medan (jauh tu pusing nya..huhu). Actually pengantin kedua ni kwn yg sy baru knal lbih kurang 2 bln. lelaki n perempuan. Tp dh rasa cm baaaaaik sgt..hehe.. Meriah gk majlis perkahwinan dia..cuma agak sunyi sepi sbb takda kompang n lagu2 gurindam.. Trtanya2 gk knapa takda kompang..sbb cm..tetiba je pengantin lelaki smpi..tetiba je dh duduk..tetiba je dh leh amik2 gmbr.. Tp nk wat cmna. mungkin ada reason trsendiri. Ada yg kata sbb org kompang dh byk kena booking smpi 10 buah kerja kawin sehari..org kompang tu mungkin dh bengkak urat tgn agaknya. Ada yg kata, org2 kmpung tu mmg tak bg buat bising klau ada majlis cmtu supaya tak ganggu jiran tetangga even utk buka lagu2 kawin... Sy pn tak pasti. Tp adik sy sempat bisik kt sy gk.. "Klau ain la kan along..ain lari kmpung ni nk kawin..pastu dh kawin balik sini smula..hikhik.." Haha...btul gk kn..tp dia dpt baaaanyak hadiah! Bestnyaaa~

Time cuti sekolah ni la berlambak2 kenduri kawin..suma nk kawin time cuti sekolah....dak2 sekolah rehat..mak budak kehulu kehilir gi mkn kt umah org.. meriah sungguh klau jln kt kwsn kmpg sy tu..kiri kanan ada bunga manggar.. Pnat tau jln gi umah org dgn baju lawa2 cm gi beraya..pastu mkn beriani..letih sungguh.. tp jimat gk la..kt umah tak yah masak..hehe. agak2 tengahari cari surat kenduri kawin pastu gii~ =P

Sbnrnya sy terkilan gk..sbb dh byk member2 sek n member uni yg wat kenduri kawin sy tak dpt pergi..samada yg jemput mahupun tak dijemput. Yg saya tau kenduri kawin shamsiah kt mersing pd 17/05/08 aritu. sempena reunion kelas acturus, x-mrsm mersing. sy ada urusan kolej yg perlu dilakukan.. pastu kenduri kawin dilla, satu course kt utp dulu. Suma sebaya saya.. (waa...rmainya dh nk kawin..isk..isk.. kita bila lg cik abg? (>_<) )

Pastu baru2 ni..dpt tau ada beberapa kwn yg dh bertunang n bakal berkahwin akhir tahun ni atau tahun dpn..aish...knapa diorng ni nk kawin muda2 ek..tunggu la sy..kawin sama2... Gajah n Nad bla lg? (^_^)

@))->-- See ya~ --<-((@

7 comments:

nadxoxo said...

ahaha...ada disebut namaku disini rupanya :P
Gajah n Nad? kawin tu blom tetap lagi..tunang nyer beberapa bulan lagi :) insyaAllah~

p/s: check my blog :)

Amanda Eltiqaz said...

wah..jeles jeles!!
bgus gk tunang cecepat..nnt gajah tu bkn leh tgk gegurl korea cun..hikhik..

JDM_Car said...

Seri Medan rumah sapa saya ada gak jemputan hari tu,

Cik, you better check your blog template, coz it's not quiet works well with st*p*d ie browser.

zhu baik said...

dy, sedey... nama ku tiada di link blog kamu...

huhu.

cmne kah idup kamu? windu nye nk lepak2 ngn kamu agik~

Amanda Eltiqaz said...

jdm: o ye ke? tu latest ver ie browser ek? sy pn taktau..men pkai jek

zhu baik: dy dh letak aritu..tp link tu cm mengong..kdg update kdg tak update..zhu mnjadi aktif smula ek (^_^) Nnt dy letak ek..jgn nangis2 tau..mmuax~

miza said...

ko tak tertanya2 ke bila aku nk tunang or kawen? hahaha...

tapi kan...

...aku seram la bila budak2 batch kita dh kawen. aku terasa macam dh tua. tp aku masih kanak2!

argh! seram!

Amanda Eltiqaz said...

miza:tu laa..terasa tua lak..hehehe

kau klau nk kawin bgtau awl2 tau..cmna pn kena set time aku cuti..nnt aku nangis 7 hari 7 mlm tak dpt gi majlis kawin kau..huhu

tp..bf aku msih knak2..aa..seram gk~

Related Posts with Thumbnails