December 26, 2008

Selepas Hari Krismas

Hari ni nk kata keja pn tak mcm keja...kami dibelenggu kesunyian...level 3, 3 org manusia je ada..level 2 sorang je ada...makhluk len? suma bercuti smpi awal muharam... Sedih? tak sedih sgt actually...sbb kelas pn takda..ala..klau wat pn, student amik cuti sendiri..sama je..

Nape tak cuti? Sbb kt umah pn xda yg menarik..parents xda, gi penang hntr adik gi UiTM Bkt Mertajam..iya dia dh wat keputusan nk pegi sana..hrap2 dia ok kt sana.. balik tak sure bila.. Smlm ingt nk melancong ke jb, tp apakan daya..situasi menghalang.. Rindu tahap dewi2~

oh ya..lupa nk bgtau..angah dh mula praktikal kt Syarikat Faiza, tugas: bungkus rempah..abis praktikal muka cm rempah, bdn bau rempah..mmg rempah ratus la..hehehehe. Dia amik food science@dietition. Actually leh je dia nk keja pegawai dietation kt hosp/keja pegawai jaga kualiti makanan kt munchy, tp faiza dh amik dia dulu, and dia dh teraccept. Takpa..kt situ dia blaja cmna nk handle keja dgn org bawahan..

Yg mengongnya..org len cuti time krismas, faiza ni tak amik lak. Katanya, kita tak sambut krismas.. Huh..mmg la tak smbut tp pk la dr segi "CUTI". dh suma company amik cuti krismas, confirm time tu la kita nk rehat dgn family, dh klau dia tak bg cuti kt pekerja dia..tak ke kesian kt family diorng tak dpt nk bersama kluarga. bkn cuti tu mesti kena sambut..it just the matter of being with family! Dh adik sy pn kena gi keja gk di saat suma org bergembira kt umah..huhu..

Hati meruntun nk joli2.. since keta takda. satu angah bawa, satu parents bawa. Jd trpaksa tunggu smpi angah balik. Ktorng gi bowling.. Plan nk ajak si bungsu tu gi tgk wayang, tp takda citer best.. Balik..tdur..

Hari ni keja..smbl blogging.. n beberapa keja opis yg perlu diselesaikan.. Carefour jom!!

Hati rindu rinduaan....

@))->-- Daa~ --<-((@

2 comments:

raptorarena said...

rindu rinduan apa la tu agknya..hehe..

Amanda Eltiqaz said...

tu..oh.er..tu..hehe...only god knows... (@_@)

Related Posts with Thumbnails