November 30, 2009

Year End Sale - Y.E.S!



Malaysia Year End Sale 2009 is HERE~~!!!!. The sale will start from 21 November 2009 till 3 January 2010. Malaysia Year End Sale, also known as YES have been held for few years now.

But last year macam berbeza skit sbb ia dipanggil Malaysia Saving Sale. Lebih kurang sama macam Y.E.S juga tapi lebih best sebab banyak barang yang SANGAT murah, sale dan promosi yg best2!

Untuk memeriahkan lagi event yang gilang gemilang ni, saya dan rakan2 turut turun padang untuk bersama gadis-gadis serta para ibu memenuhkan shopping mall =D.



Hari kejadian: Sabtu, 28 Nov 2009
Gadis yang terlibat: Aman dan Dy (patut ada Miye tapi last minute dia tarik diri. Dia lebih pentingkan lembu dari kami..kecewa...)

Tempat tujuan adalah Square One Mall, Batu Pahat. Sebelah dengan Carefour, Batu Pahat. Klau ikut perancangan awal, nak pegi dua-dua shopping mall, Square One and Batu Pahat Mall (also called as Pasifik Mall) tapi....rupanya separuh hari suntuk tu di Square One saja!

 
Square One Mall at glance

 Jahat tau Y.E.S ni. Saya dah berniat nak shopping skit..janji dgn mak, "Bawah RM50 je mak..takda nak beli apapun..teman aman jeee..." Heh..rupanya itu cuma kata-kata kosong yang berterbangan ke udara once kami jejak je shopping mall tu.haha.

Suasana sangat ramai dan sesak! Namun itu tak mematahkan semangat kami untuk terus berusaha memilih dan memilih.hihihi. Tujuan utama beli hadiah untuk wedding kawan kami next week. Since saya tak dapat hadir atas urusan yang hampir rasmi, jadi kongsi duit je la beli hadiah tu. Cadang nak beli cadar, tapi cadar kawasan cadar kat hujuuuuung nun, so sementara nak sampai ke area cadar2 tu, banyak betul rintangan nya....

1. Kasut2 yang branded dengan discount 50% - 70% - saya dan aman stop kunun2 nak try sehelai dua kasut. Try punya try, sudahnya tersangkut juga =P Aman beli kasut sneakers dan saya beli kasut formal ^^. Jadila buat basahan, dari RM70 lebih after less jadi RM28. =D

2. Inner & lingeries.hihi. - memilih2 gak..tapi sebab terlalu ramai dan sesak plus abg2 promoter dan husband2 orang asik usha2 je..kami jadi segan lak..tak jadi beli...huhu.

3. Handbag - pergh! mmg best! sangat cantik, menarik, tertarik! Pilih punya la beriya..Aman siap suruh akak promoter tu cari baru segala..saya lak siap suh akak tu simpankan..kunun nak datang balik sebab nak usha yang lain2 lak. Tapi sampai sudah pun tak datang smula. Klau beli gak handbag tu maunya tak makan seminggu. =P

4. Baju-baju2 lelaki dan wanita - ni mmg setakat tengok2 je la. Tapi kami mmg takda niat nak beli sbb menyampah tgk orang campak2 je..tarik campak tarik campak.. Oi..orang lain pun nak tgk jugak oi..ingt ni pasar lambak ke..ish..

5. Cadar - akhirnya tiba destinasi..hehe. Pilih punya pilih, sambil ngada2 skit dgn abang promoter tu maka kami dapat cadar yang kami inginkan~ Brand Akemi, dari harga RM200 lebih, after less jadi RM79.90. Tapi lepas mengada2 dapat RM69.90 dan percuma bantal kepala Akemi satu (^_^) - lesson learn: mengada tu perlu mengikut keperluan..haha.

Kami kat situ dari pukul 130pm - 730pm. Siap lunch, zuhur, asar, magrib segala..hah..ambik.. Overall sangat seronok. Berdua pun jadi..like the good old days (^_^)

Hasil? Duit terbang RM98. Adeiihh... (~_~) Tapi dengar citer kekasih hati nak sponsor skit..btul ke? ^_^







2 comments:

Nina @man said...

hehe..sy pn byk jgk abes..huarghh..
nk beli lg..geram tgk kasut + handbangs kn Dy??

Amanda Eltiqaz said...

btul3x!
sangat bahagia..kjap je la tapi..bila balik umah..amik kalkulator..sedih..

Nasib baik dia tlg tmpal lubang poket skit..sian dia.. Thanks ayang~ ^^

Related Posts with Thumbnails