January 2, 2009

Azam

Sana sini org sibuk ckp psal taun baru. Dulu2 pn sibuk gk sbb dikelilingi kwn2 yg asyik membincangkan tmpat mana nk pegi dgn bf tahun tu, baju apa nk beli, nk blaja btul2 la, nk kuruskn badan la…mcm2.. Tp tahun2 sudah..sy pn byk berazam yg mcm2. Impian ku besar spt Impiana.

Tp once dh keja, satu2 impian n azam tu trcapai. Org bergaji la katakan tak byk tp adalah skit utk menampung idup yg blm brkeluarga ni. Azam sy tahun lepas nk ada keta sndri, nk keja yg sesuai dgn diri dan nk bntu adik sekolah dh trcapai. Impian yg picisan2 takyah citer la ek.

Azam sy taun ni sy nk keja dgn lebih gembira dan follow the flow (kita serupa en dFaz!). Tak kisah org nk ckp apa yg penting kita wat keja leklok and have fun with my frens~

Sblm ni gembira gk..Cuma nk lg gembira la kot.haha. Awl start keja of course la gembira kn. Sy mmg suka + excited + over semangat nk keja. Tp lps seminggu dua keja..rasa pelik. Mungkin not as expected. Then try utk sesuaikn diri dgn alam sekitar. Lps 6 bln keja baru sy dpt adapt dgn workload + alam persekitaran and baru pndai nk budget gaji n wat simpanan. Klau tak, sblm 6 bln tu every month asik pk nk beli brg apa ek..hehehe. Sy kedekut tp once sy suka, sy akan cuba sedaya upaya dptkn brg tu wlaupu mahal. Sbb tu la start keja dulu asik pk apa lg barang yg ingin beli masa student tp xdpt =p.

Skrg, sy dh leh manage beberapa keja, dan yg plg seronok dh tak perlu nk study gila2 mcm dulu, esk nk ngajar, study smpi pg..haha. Wlaupun skrg ada byk keja, tp sy seronok sbb dpt responsible baru n tau dh cmna nk bahagi2 masa (^_^)

Amanda: All work and no play makes Jake a dull boy..(xnk jd Jake.)

4 comments:

YaQeen said...

kalau cikgu yang baik, mestilah kena buat homework... ada satu kehendak yang ingin dibuat iaitu membina satu ruangan pejabat dalam rumah. Tapikan, ada pendapat orang tua yang katanya tak elok untuk anak2.. kenapa ye? mungkin nanti kita akan jadi very workholic. O'oh... kena la batalkan impian tu. Mungkin diganti dengan mini library. Bagusnya! Kita kan librarian dulu. Eheheh... Salam Maalhijrah. Jangan lupa aku bila dah siap design 'kad'.

dFadz said...

Azam tahun baru yg agak menarik dan positive....saya tak set kan azam apa2 sbb rasanya mcm tak perlu ...ye lah nak2 time ekonomi mcm nak gawat ni we should think somethin' .... ok moga 2009 and 1430H tahun yg bahagia utk bekeja...but do expect the unexpected....

Azam Aku 2009

Miza said...

nk ada keta sndri, nk keja yg sesuai dgn diri dan nk bntu adik sekolah <-- ape yg picisan nye psl azam ko ni? aku rasa mulia dowh azam ni.

neway, gudlak cikgu dyana!

Amanda Eltiqaz said...

miza: haha..aku nk jd mulia la pulak..asik huru-hara je sblm ni.. =D

aqeen: kad tu dlm process..tp kena tunggu dgn sabaaaaaaaar...hihi

dFadz: takut gk la dgr citer cmtu. apakata kita start jual kopok lekor kt tmpt keja, lgpun pasaran tgh takda kt tmpt keja tu.. (^_^)

Related Posts with Thumbnails