March 16, 2009

Announcement~

Sy tak suka letak gmbr!

Klau trpaksa atau mmg sy ada ms yg free 3 jam straight mungkin blh dipertimbangkan kot. hehehe

Alasan2 yg blh difikirkan:
1 - gmbr2 yg sy tangkap suma guna kamera adik. dia tu, lepas sy guna trus2 nk amik. jd proces nk save gmbr tu lmbt.

2 - komputer umah sy bengong skit. ada pn laptop cikai yg 24 hours digunakan adik sy yg bungsu utk wat homework typing dia yg mcm tak sudah2..huh. klau pun lepas seminit dua dia gi tandas ke mkn ke..sy trpaksa berebut dgn ayah. Pantang tgk tenet lepas..tp biasanya punggung ayah lg besar jd dia menang aa..huhu..

3 - ke office ntah kenapa sy tak se bahagia dulu yg blh sesuka hati beronggeng tak ingt dunia. Dulu blh aa msa banyak.. skrg pn masa byk tp sama byk gk dgn jumlah keja yg kena buat selain mengajar laa.. takpa2 yg penting sy msih bahagia hrapnya.. (~_~)

4 - Sy pn tak tau knapa blogger iri hati dgn sy agaknya, klau sy ada 10 min masa utk upload gmbr, mesti kuar error yg kunun gmbr 'too large'. hah..bab nk meng'edit' ni mmg menguji kemalasan sy tahap maximum. jd sudahnya..niat murni nk post gmbr msih tak kesampaian..

hari berganti hari...minggu berganti minggu...niat nk post entry beserta gmbr akhirnya musnah begitu shj.

hrap maklum. tp sy akan cuba sedaya upaya sy utk meng'upload' mana2 gmbr yg berjaya di'upload' tanpa di'edit' k! cheers~~~

sekian.

6 comments:

Muhd Hanis said...

time amik gmbr try guna kan pixel yg lebih kecil..so resolution gmbr tu nnt xla effect size sgt...ganbatte!!

dFadz said...

gunakan software ni

"Image Resizer Powertoy", sie dlm 500+ kb, you just right click and the size of the pic will shrink and it save to another file.

simple jer....jgn nak cari alasan (hahahahha)....

Amanda Eltiqaz said...

haha..tima kasih2! mmg sgt membantu..tgh pk mana satu lg senang ek.. =P

Amanda Eltiqaz said...

sy dh donload! cm best gk. tq dFaz~ ^^

raptorarena said...

sy xpenah pun ada gambar langsung sjak saya bukak blog saya tu..

xpandai nak wat..uwaaaaaaa~

Mohd Erwandi Marwan said...

dy.. utk opis kita, total size gambo yg bleh diupload dlm satu2 masa x leh dr 1MB. so adjust gambor tu supaya less than 1MB. atau upload one by one image. guna tips dfadz

Related Posts with Thumbnails