April 8, 2009

Kepulangan yg dinanti..

Ceh..mcm la sgt dinanti..apapun saya kembali~~!!

Lama seh tak update. Kunun2 sibuk..sibuk tak tentu arah.. ni la susah org klau takda laptop.. (hehehe)

Okeh..before start new topic..let's see what i've been missing.. Back to back action ;)

Isnin, 6/04/09

Sy gi tmpt berkuda. Plan nk wat sukan berkuda lak sbg subjek ko-q utk kolej kami yg tak seberapa ni. Skrg ni pantang nmpk benda best sket sure nk amik jd subjek ko-q. tu baru usha2. org tu cm okay je. yg best nya..tak sangka kt batu pahat ni ada tmpt berkuda! :D Cuma..agak trkilan sbb pkai baju kurung time tu, jd tak dpt la merasa naik kuda. huhu. 1 jam = RM50 tu. Em...next time maybe.. ;P

Sabtu, 4/04/09

Dating. after 2 months tak jmpa. akhirnya! hehe. Happy! (^_^) Story? tak yah citer la..confidential ;) yg penting...the best birthday gifts ever. bkn barang tp layanan.. ;)

Khamis, 2/04/09

Main event mlm tu, adalah solat hajat. Jd dgn hati yg suci murni, kami lecturer wanita gi solat hajat bersama2. Um..adalah 3 org je. Okay..as usual..tup tap. abis smayang.. best part utk event mlm tu..adalah sesi mkn2 nasi beriani~ hehe..ni kes dh lma tak gi kenduri kawin. tringin nk mkn nasi beriani.. =P. But, the best part mlm tu..kami berjalan2 di Tasik Y lepas solat hajat tu.. Bkn apa adik2 semua..kami ni nk menenangkan hati je..tgk bintang di langit bersyukur kebesaran tuhan.. (^_^)

Yg bestnya, tak penah2 seumur hidup sy di dunia ni, jalan kt tmn rekriasi cmtu dgn baju kurung, siap men buaian segala! kepingin jd kanak2 balik..tu aa kanak2 skrg bkn reti nk bersyukur..sibukberangan nk jd org besar, menyanyi, pkai baju cm org besar, mekap suma..apa daa..

Cmna pn kami msih sedar diri..tetiba baru teringat.. "Eh..kita ni bkn ke lecturer??" so tetiba jd sopan smula..hikhik.. Kami pulang sblm tgh mlm..sbb xnk ada kasut kaca yg trtgl.. (apekah??)

Khamis, 26/04/09 - Ahad, 29/04/09

Gi Kursus Pedagogy kt Port Dickson. Suppose to be LIKE a KURSUS tp ktorng dh wat program tu ala-ala honeymoon bersama rakan-rakan sejawat. hehe.. Best gile tmpt tu! Utk org yg jarang2 pegi hotel (kcuali yg disponsor oleh kolej - seb bek kolej sponsor klau tak bntuk hotel pn tak tau cmna..aih..) hotel tu PLG cantik sy penah pegi! Seyes jakun~

Kursus ni jugak menyebabkan sy tr'delay' pengajaran selama 2 hari..trmsuk la kursus2 len. Tp takpa..ni la masa nk mandi pantai~~ (^_^) Apapun..stil namanya kursus, so takda apa nk citer..tgk je gmbr kt bwh.. (pulun ni nk letak gmbr..huh)

Yg tak senonohnya, bila penceramah tu suh bg nama kumpulan, automatik letak nama "Peda-peda". Mana dtg nya nama tu? Tu bahan je sja kenakan azahari, tup tup jd nama group lak..layan~

Isnin, 23/04/09

Malam Gala bersama Rektor. Kecoh bila dpt berita ni. Sengal lutut pn ada. Tak psal2 kena kerah bala tentera mpp utk bertugas pada hari ahad sblm nya tanpa sebarang reward.huhu.. kesian gk kt diorng, tp kesian gk kt diri sendri sbb letih tak ilang lg baru balik dr Camping kt Bekok, dh pulun wat keja weekend. Dlm mengomel2 tu..mmg berusaha jugakla dgn dak2 MPP dan advisor Unit Aktiviti Pelajar yg len sbb kami plan nk jadikan Malam Gala ni cm platform utk ajar student MPP sy wat event Grand Annual Dinner 2009 nnt.

Cmna pn, sy SANGAT2 berpuas hati dgn feedback dan hasil kerja mereka. Seriusly beyond my expectation, jugdement ni bkn nk merendahkan sesiapa tapi based on previous event and previous students performance yg agak kureng. Tp kali ni mmg fantastic! So congrats to them! ;) Cuma sbb beberapa mslh teknikal yg diluar bidang kami, so lantak..yg penting protokol n suma persembahan mereka mmg bombastic! Muaah2 la!

Jumaat, 21/04/09

Camping JPA di Bekok. Ni mmg sgt best! Rasa khemah msuk air sbb hujan, pastu jln mlm, pastu esok expedisi mendaki bukit2 yg dh mcm gunung rasa. Mula ingtkn dekat je..rupanya lebih 2 jam mendaki! dgn aksi gulingan dlm lumpur (dh leh kwn dgn kerbau dh budak2 ni..haha) pastu msuk route kedua yg blh tahan mencabar aa..ingtkan 10 min leh smpi rupanya sejam lebih! kena tipu idup2 dgn org JPA tu..cet..

Click gmbr klau nk besarkan.

Pastu kami ditakut-takutkan dgn kehadiran pacat yg comel lg bijak (dgrnya dia leh msuk baju ntah cmna dia pnjat tak tau) Maka kami girls yg juga tak kurang comelnya beriya la sapu krim pelbagai dgn harapan supaya pacat tak trgoda dgn kami. Kunun2 geli + takut gk la...pstu guys pn blh tahan geli gk tp cover macho siap buka betis tayang bg pacat trgoda..huh.

Tp seperjalanan kami di sana, tanpa sy sangka2 rupnya..bkn pacat trgoda dgn kami, tp girls ni pulak yg trgoda dgn pacat. Tak penah dibuat org la, diorng ni pegi amik pacat tu elok2..belai2 pastu letak kt bdn, tgn, kaki masing2 bg pacat kiss..huhu.. Bahaya seh..leh wat kram kaki klau salah letak.. Mls nk layan..biar je. Episod seterusnya nnt, sendri rasa..hehehe.

Psal mkn, takyah pk, suma ada tukang msak..best punya kem! =P Then kami mandi air terjun sepuas-puasnya and balik dgn bahagia~

Sabtu, 14/03/09

Karnival kebudayaan - Indraloka 2009
Diketuai oleh Salleh. Best sgt2..mungkin blm ada sambutan lg dr org luar..tp performance mmg tip top!


Antara acara yg dibuat - Pertandingan Gadis Melayu, Pertandingan Anyam Ketupat, Pertandingan Zapin, Pertandingan Pakaian Beragam Kanak-kanak, Persembahan Drama..dn byk lg la.. (^_^)

Khamis, 12/03/09

Result SPM kuar hari ni. Cm biasa keja bkn hakiki stiap tahun - marketing. Suma lecturer ditugaskan gi ke sekolah2 di seluruh area johor utk wat marketing - grab pelajar2 SPM yg baru dpt result tu msuk KPTM. ntah ek..wlaupun kami ni mmg takda skill nk wat suma tu..tp mungkin mmg dlm diri kami ada natural skill utk bodek org..jd blh la kot nk guna skill bodek tu sket2..hahaha. Sy kena gi satu sekolah kt Muar. Letih nk promote sbb mcm ckp dgn batu..takda perasaan n takda hati nk msuk mana2 kolej. ktrorng dr tone tu sweet mcm madu dh berubah jd tone mcm masam kelat mcm asam..asam pn sedap lagi tau.


Khamis, 5/03/09 - Ahad, 8/03/09

Moderation kt Genting. Waaa~~ Mcm best....tp tak best langsung..dduk mcm kt lembah2 genting je..takda apa yg leh kami wat. Mlm je cuba hibur2 kn diri dgn jln tak tentu hala keliling hotel secara berjemaah.. Klau sorang2 mcm pakcik compang camping, tp sbb kami pkai baju comel2 dan beramai2 jd nmpk mcm pelancong sesat..hahaha!

Suh kita moderate paper jejauh..pastu nk amik bas kena jln sejauh 1km dgn beg yg berat mcm batu besar (bkn batu kecik ehh..) huhu...kejam2.. Tak nak nek bas lg pegi moderation!!!! Dh la tak dpt nek sky way...keciwaaaaaa~~~~



4 comments:

..:::R A I F A N A:::.. said...

wah...ni update utk 2 bulan...marvellous job dy...!!!

ima said...

aik??
kata x suke letak gamba??

hehe~

zuraidin said...

comprehensive post, busy rupanya Amanda ni

Amanda Eltiqaz said...

sbb tak suka letak gmbr la pulun edit gmbr tu smpi 2 bln..hehehe..

Related Posts with Thumbnails