February 22, 2010

Loves in the air~!

Sempena bulan Februari, sempena bulan sale tanpa henti, sempena bulan yang ada smpai 3 hari cuti..saya rasa SAAAAAAANGAAAT gembira.

Jadi, dengan bismillah, saya nak announce, insyallah akhir bulan ni saya akan jadi tunangan orang.. ^^ Another stage in a relationship.yii~~! =D

Tahun ni masuk tahun ke-10 perkenalan saya dengan si dia. 10? 1 dekat seh! Tapi nama je 1 dekad. disebabkan kami long distance from the start..and REALLY long distance..jadi membuatkan kami rasa 10 tahun tu bkn lama sangat pun.. =)

Susah? Sedih? Terseksa jiwa raga? hoho.. Yes..definitely..but..it really teach me and him A LOT of experience, loyalty, patience and trustworthy. it give us A LOT of courage also to hold on this relationship until now, especially in time of heart-breaking moments =P

Masa perkenalan dari 2001 - 2010.
2 tahun berkawan ala-ala gaduh
-> masa form 4 & form 5 di mrsm. time ni cinta tak berputik pun lg. tapi dia dh mula gatal kot.haha. mcm teman tapi mesra gitu.

2 tahun berkenalan hati ke hati 
-> first year kat universiti. mula2 berhubung melalui email, pastu sembunyik2 guna telefon rumah.hihi. jumpa setahun 2 kali je time balik cuti sem. tu pun sekejap je. plg lama 3 jam. =P

2 tahun macam mesra ala-ala baru bercinta
-> tahun ketiga di universiti. time ni baaaanyak dugaan.. biasala adat orang bercinta. mesti ada ribut taufan punya. then bila dapat tmpt praktikal yang jarak 2 jam dengan tempat dia. sangat hepi! boleh kuar 2 kali sebulan. baru tahu rasa orang bercinta cmna.haha. tapi..masih tak tahu mana arah tuju relationship kami ni..just go with the flow~

2 tahun ni macam cinta sangat ala-ala confident la kunun. 
-> time ni saya dan dia dah masuk alam pekerjaan.. Wlaupun actually dah boleh kuar seminggu sekali, tapi kami limit, jumpa 1 kali sebulan. Time ni cam dah nampak sikit la the real man inside him. klau tak risau gak dengan perangai kanak2 dia tu. saya kanak2 takpa. la la la~ =P

Dan dalam pada 2 tahun ni jugak, tanpa kami sedar, kami dah mula planning untuk future yg mana dalam bercinta 6 tahun tu tak masing2 tak bukak mulut pun psal future planning.. Yelah..orang len bercinta kita pun nak cinta gak.hehe.

Anniversary? Declaration?


nope. kami takda declaration date. hihi. suma cam tetiba. mula berkawan dengan 'saya' 'awak', then tetiba satu hari dia tukar panggilan jd 'dear', then saya pun, "eh..tukar dah..? hm..okay~" pastu lama skit, dia tukar lg jd 'syg', saya pun, "eh..sy dh jd syg dia la..hehe. okay~" then lama skit dia tukar lagi (agak2 dh rmai sangat org yang dia panggil 'syg' agaknya..) jadi yang lebih special..dan aneh2 juga! haha. and saya? Okay je~~ ^^

So senang kata, our relationship evolution bergantung pada panggilan yang dia beri untuk saya. Dia tak tanya saya setuju ke tak, dan saya tak meminta apa2. Bila tiba masanya, hati dah ready, masing2 faham sendiri. Susah nak tau? Agak aa...dia pun bukan jenis yang senang tangkap hint. tu yang jadi bertahun..jauh lagi =P

Walaubagaimanapun..(ayat skema skeeett) saya harap kita akan berkekalan~ ^^
Our first and never ending love~ oh yeaah~ 


8 comments:

joyah said...

congrats=)

elizsue said...

tahniah miss...

ms bertunang nt laaaaaaaaaaaagi byk dugaan...bykkan sabar, insyaALLAH..everything will go fine.. :) jgn lupa upload gambo byk2...hehhe~

elizsue said...

tertinggal lak nk taip ni td...

antara yg best bile dah tunang kan, everytime org tny,
"e'eh, saper tu boifren ker?"
dah leh jwb dengan hati berbunga2...hehehe...
"tunang kite laa...."

nadxoxo said...

yeay!! tahniah dy! selamat membuat persiapan :)

Amanda Eltiqaz said...

joyah: thx!

elis: btulllaaaa~~ elis sgt memahami perasaan tu ^^. Klau tak, segan nak expose lelebih.hihi.

nad: tq nad~ tp x setanding majis nad =D

gajahchan said...

tahniah dy~

semoga leh dapat kad kawin mu laks. haha~

zuraidin said...

"once upon a time, there's a chick at.....bla bla bla .... live happily ever after....."

p/s: bila lagi nih....

Amanda Eltiqaz said...

en zurai: live happily ever after.. << tak sabar nii... =D

Related Posts with Thumbnails