February 23, 2010

Berangan =P

Saya beli contact lens baru! Yii~ =P

Ni suma sebab terpengaruh dengan Miye. Masa pegi wedding Aqeen aritu. Mcm biasa la kan girls gosip psal update terkini psal diri sendri, kwn2 sambil membangga diri =p. Masa tu tetiba jeles tgk mata Miye yang nampak anggun lg bersinar2. hehe.

"Eh..mana kau dpt mata ni Miye? Cantik la~", dengan gaya kagum ^^


"Aku beli kat internet. Dari korea. Nampak besarkan mata aku? ;)", sambil senget2 muka nak tunjuk mata dia tu.


"Eh iya? Boleh caya ke? Okay tak kau pakai? Cantikk~ iii....suka2! nak~ nak~"

"Okay je, dah banyak dah pun beli dari site tu. Murah je, dapat RM25."


"Cmna nak tau ia ori? Ada tag ke? Cmna nak tau power suma? Klau power aku lain2 boleh ke?"


"Boleh, dia ada tag. Power kau check la kat kedai. Klau macam aku, pernah beli contact lens kat kedai, jadi aku dah tau power contact lens aku brapa. Klau kau tak pernah beli contact lens, better check dulu kat kedai, sbb power contact  lens dengan cermin mata kadang2 tak sama."


"Oh...waa...nak2~"

Selepas peristiwa tu, org pun try la usha2 website yang Miye bagi ni:


Tapi tu cuma website original dia. Klau nak beli terus dari website tu sy takda credit card, so sy try usha blogger dari malaysia yang ada jual geolens tu. Sangat banyak okaaaaayyyy! Seller yang Miye suggest tu dh abis stock, kena pre-order, which is akan sampai sangat lambat, after march. Sy nak cepat (semangat sungguh..haha!)

Jadi terpaksa ushar blog len. Kebanyakan nya mahal more than RM35. Tapi ada satu blog ni dia ada ready-stock (jd tak yah pre-order ^^) dan price dia agak murah RM27 (untuk design yang saya nak).


Sebenarnya ada jugak brand lain utk big-eye ni kat kedai. Tapi agak mahal, RM50 above. Sebab kebanyakan kedai amik stock dalam kuantiti yang sikit. Kalau dari internet diorang amik sekali banyak, jadi boleh dapa dengan harga yang murah.

Sy hantar order form hari rabu, then malam rabu tu dia dah reply. Hari khamis sy buat payment, hari jumaat dia deliver. Then.....hari sabtu pukul 11am dah sampaiii!!! Sangat cepat okaaaayyyy!!! Seronok~ ^_^

Make sure check guarantee sticker dia tau. Kadang2 ada yang fake.

After belajar pkai contact lens dengan adik, sangat teruja bila benda tu leh masuk dalam anak mata. =D Berangan2, pastu simpan balik dalam bekas. hehe.

Actually ni second time sy pkai contact lens. =P Last sy pkai contact lens masa umur 18 tahun, tu pun sebulan jek. Pastu takleh pkai lagi sebab sakit mata sangat2. mata saya tak tahan silau..jd terpaksa pkai cermin mata semula wlaupun agak merimaskan.

Sekarang pun sbnrnya takleh nak pkai contact len kat luar jugak. Sbb klau nak beli contact lens utk astigma yg tinggi cm saya maunya lebih RM200. huhu. Jadi sbnrnya contact lens yang saya beli saja nak berangan pakai dalam rumah. haha. boleh tak? ;P

Saya nak yang nii...tapi dah kehabisan stock..huhu..

Jadi saya amik Fresh Color. Miye pakai yang grey tu. saya amik yang brown.


Mood berangan lagi~ la la la~




3 comments:

nadxoxo said...

dah pakai nanti sila tunjuk gambar! hehe

SaLLeHuDin SaiD aka Bp_BoB said...

nx yg cm naruto ad x...

Amanda Eltiqaz said...

nadxoxo: hihi.kena tunggu masa yg sesuai sbb adik kata pelik pkai contact lens..haha.

salleh: ada2! (dgn semangat) click kt website tu under title: special lens/animation lens ;)

Related Posts with Thumbnails