July 23, 2010

Twilight Saga: Eclipse

Semua post ni adalah daripada blog Fendi a.k.a fndrocka : Khas untuk mereka yang sudah menonton filem Eclipse sahaja

Review yang menarik dan lain dari yang lain.. ;) (Macam tag lak kan..huhu..) Anyway saga = hikayat yg bersambung2.So newmoon, eclipse and breaking down ialah kesinambungan dari twilight, sbb tu ada orang panggil twilight saga.

[Image source: here]

Cerita vampire memang sentiasa menarik minat saya walaupun ia cliche je  (lelaki hensem dgn gaya cool bagai =P), jadi macam tertarik untuk share some opinion daripada review incik fendi (boleh kan incik fendi? ^_^) Untuk post penuh sila ke page fndrocka k. Zass~


1. Bella masih anak dara..
- Setuju2. Kalau Edward tu manusia, confirm tak lama Bella tu.=P Tapi mungkin sbb dia takut nak tanggung risiko kalau2 dia terhisap darah bella kalau dia buat lebih dari tu. Dia kan tak nak bella jd vampire ;)


2. Ramai yang bukan main bangga mengaku depa team Edward atau team Jacob. Tapi aku lebih kepada team Charlie a.k.a bapak Bella ..
- Saya team bella. wii~ (team pempuan..kih kih)


3. Edward dengan Jacob ada superpower..tapi bergaduh separuh mati nak dapatkan sorang pompuan.
- Haha...bella je pun perempuan kiut miut kat kampung tu dan siap boleh relax dan simpan rahsia  makhluk2 aneh macam mereka tanpa rasa takut. Plus, Bella je pun yang Edward tak boleh baca fikiran dia, adventure la kot kan daripada pempuan lain diorng boleh tau apa ada dalam fikiran diorng, dah tak seronok pulak =D


4. The idea of love they portray in this movie..
- Oh..this happen in reality too my dear~ perempuan kalau dah bercinta susah mau kata..kih kih. Lagi-lagi kalau dapat jadi muda sentiasa pulak tuu.. ^_^



5. Kalau Edward lawan Jacob one on one…aku rasa Jacob menang.
- Haha. Kan? Bapak dia dia pun sama aneh dgn anak perempuan dia  dan bakal2 menantu dia! ^_^


6. Masa Edward dengan Jacob sorokkan Bella kat atas bukit, Bella punyalah kesejukan..gigil mengalahkan penagih kesangapan je..
- Hmm..ni mungkin bab egois skit. Mungkin Edward tak nak tinggalkan bella walau sesaat pun lagi2 dengan Jacob. (walaupun for sure Jacob akan jaga Bella kan) Kalau jd apa2 pada bella masa ketiadaan dia walau sesaat, sure dia menyesal sebab tak dapat protect Bella. Takpun, kalau Jacob yang dapat selamatkan bella, sure jatuhla ego dia. hehe. logic tak ;)


7. Kemusykilan dan ingin tahu...
- Hm..saya rasa ni sama macam no 1. Sbb dia dah sehabis baik tahan tak hisap darah yang manis tu masa cium kot. Klau buat 'tu', nnt mungkin dia akan cederakan Bella atau tertukar Bella jadi vampire. Dan dia kan tak nak bella jadi vampire. =P (Bagi Edward kalau jadi vampire hilang soul,jadi dia taknak Bella hilang soul, tapi bagi Bella lak..cinta lebih berharga dari soul dia.aihh..) - Part ni memang tak best sbb it shows that Edward still not confident yang dia boleh control diri dia towards Bella..huhu..

Writer dari Twilight Saga: Stephenenie Meyer

Hoho..pandai2 je kan saya..kalau salah jangan mara ye. Apa pendapat korang?  

image source: here

p/s: Anyway, saya still lagi suka Vampire Diaries.  ;)  walaupun tau ia banyak tak logic dari real. haha~


16 comments:

ima said...

tak tengok lagi!!!!
sape mahu belanja nih, dah pokai belom gaji.

nizam aziz said...

miss dyana!saya team carlisle CULLEN!hahaha

Amanda Eltiqaz said...

ima:
takpa ima, lagi beberapa hari je! ;)


nizam:
calisle cool! =D

~Blabberina~ said...

where are u eh? add me la kat FB

Anonymous said...

Jacob lagi ego dari ed tpi dlm eclipse ni ed dah nmpk lbih tenang cuma jacob je yg xnak mengalah.

Fitrihadi.com said...

erkk dua2 tak pernah tgk lagi

fndrocka said...

vampire diary tu pun aku dah mula tgk..macam cool je.hoho.lagipun vampire diarry takde syahdu-syahdu sangt macam twilight.

cemana tahu nama aku fendi?

raptorarena said...

uhh..xtengok..tak tau nak komen apa..

hai miss dyana!

Amanda Eltiqaz said...

blabberina:
batu pahat je. hehe. blh2 nnt dy add ya~


en anony:
hehe. btul2! jacob serigala kan ;)

Amanda Eltiqaz said...

fendi:
yup. vd lbih byk unexpected scene.hehe.

oh. 1st - sbb i was ur silent reader. 2nd - sbb sy agak je pun. fnd cm sesuai utk fendi =P

Amanda Eltiqaz said...

fitrihadi:
u shud~ hehe ;)


mr raptor:
awk kena tgk jgak! hehe. hai dear~ ;)

aurikelsan said...

saya team charlie ~~~lalalaaa charlie lg hensem dr edward yg muka pucat tue hehe

i like twilight but I love vampire diaries moooore... yg nie sy masuk team Damon =)

prefer watak elena dari bella. elena cantik

NARDtheNERD said...

kalau i bella.
i pilih jacob.

sbb bella bukan i.
biar dia amik edward.

so that.
i boleh amik jacob.
yes. =)

nuriz said...

dh tgk dah eclipse ni,slow gak le cite dia..ahahah!! lagu suka tgk toy story dgn alice wonderland ekekeke

Amanda Eltiqaz said...

aurikelsan:
yeay~ pasni kita wat team salvatore lak k. Btul2 elena sgt cute! =D

Amanda Eltiqaz said...

nard:
wow..mesti sbb jacob tough kan ;)


nuriz:
mmg pn. sbb minat first citer tu yg nak tau ending dia apa.hehe.

Related Posts with Thumbnails