August 8, 2011

Minggu Puasa Ke-2

Hari ni masuk minggu kedua kita berpuasa di bulan Ramadhan. Sangat cepat masa berlalu~ dan perut saya pun semakin kembang (^_^)

Untuk minggu pertama puasa, saya berjaya puasa selama 6 hari kecuali Jumaat..hihi.. Sebab tak tahan sangat..hari tu saya tak sempat nak prepare makanan berat, jadi cuma sahur kurma dan susu je, ingatkan boleh tahan macam dulu, rupanya tak sampai pukul 11 pagi perut dah pedih sangat-sangat.. =( Disebabkan semua kedai tutup, jadi saya mengambil langkah bijak, order pizza..mudah, cepat dan sedap! =D

Hari ni saya ada pregnancy checkup! Masuk minggu ni saya dah mengandung selama 26 minggu 3 hari = 6 bulan lebih. Berat saya semakin bertambah jadi 44kg daripada sebelum pregnancy iaitu 40kg. Hehe. Baby pun semakin aktif bergerak dan sentiasa bergerak =D

Jadual berbuka puasa saya pun penuh jugak mengalahkan PM =P  
Minggu lepas @ pertama bulan Ramadan,hari sabtu saya & family mentua ke rumah saudara di Pasir Gudang untuk berbuka puasa ke sana, pastu bergilir hari ahadnya pulak, keluarga diorng berbuka puasa di rumah kami. Minggu depan @ kedua bulan Ramadhan, saya dan hubby berpuasa bersama-sama rakan hubby di KL. Minggu ketiga Ramadhan, kami plan untuk pulang ke rumah keluarga saya di Batu Pahat, berbuka puasa bersama keluarga dan rakan-rakan saya di Batu Pahat pulak. Minggu keempat Ramadhan insyallah saya dan hubby ke rumah cousin di JB then headed to Batu Pahat semula untuk memeriahkan malam raya, sebab pada hari raya pertama saya tahun ni adalah di rumah keluarga mertua. =)

Saya pun tak pasti apa perasaan tahun ni....super double joy rasanya...ada baby dan dapat beraya hari pertama bersama kekasih~ (^_^) Dulu time couple, raya ketujuh pun belum tentu dapat jumpa dia..kami mcm couple old version la pulak. hehe.

Dan 6.8.2011 merupakan birthday hubby yang k-26! Sayangnya ini la pertama kali saya tak sempat nak wish tepat pukul 12 malam sebab dah tunggu punya tunggu sampai tertidur. Tidur kekenyangan berbuka =P The best part is..inilah pertama kali saya dpat beri real birthday kiss (bkn flying kiss kat henpon lg dah...hehe) pada hari birthday dia~ ^_^

Tak sabar nak tunggu raya! Yeay~






10 comments:

joyahLisa said...

alololo...
shweetnye mother and father to be ni :)

joyahLisa said...

alololo...
shweetnye mother and father to be ni :)

gadiest ❤ said...

ha!madam yg kantoi ponteng pose.siap order pizza lg.mane aci.heheheh =)

insyaALLAH madam.kalu kami cuti lama.mesti smpai.xpon sy soh eskot sy lah g terjah umah madam.wakil kami..

missfauzani said...

tu la...semenjak pregnant ni,saya kene pastikan sy makan byk waktu sahur..sbb sy takut xlarat..huhu...alhamdulillah,stkt ni masih berjaya puase=)

NeeQue ^o^ said...

Dy, okla berat tak naik sgt..kte dh naik 15kg tau..huhu

Wt mase ni alhamdulillah lg..berjaya pose pnuh! heee

Amanda Eltiqaz said...

joyah:
ala..skali skala... =P


jannah:
hahaha..sape eskot awk tu? takpa group awk rmai..mesti kena ada wakil tau! =D

Amanda Eltiqaz said...

fauzani:
wah bestnya...tahniah!! suma berjaya puasa..saya tak tahan la..lapar sangat.. =(



kak nik:
tu la kak nik, sbb bdn dy takda lemak agaknya..baby pn taktau nak mkn apa..tu yg akhirnya dia rengek2 minta pizza... =D

Anonymous said...

awesome blog, do you have twitter or facebook? i will bookmark this page thanks.

My blog:
rachat credit taux www.rachatdecredit.net

NeeQue ^o^ said...

dee..tak tahaann...baby mintak pizza tu..hik3. Demand btol baby..hee

Amanda Eltiqaz said...

kak nik:
hahaha...tu la..tapi mak dia pun lebih kurang jugak teringin..hehehehe

Related Posts with Thumbnails