February 26, 2008

Love Chain...For My Loved

Pada suatu pagi yg dingin...di suatu hari yg dingin...kugagahi jua langkah ku utk ke tmpt kerja...hari tu seperti 2 hari sblm nya...hati ni rasa m.a.l.a.s nk gi kerja tahap dewa dewi... Knapa? Kerana kemurungan yg melanda diri kerana silap sendri.. (um..pdan dgn diri sendri..huhu) Cmna pn hari tu sy nekad nk gi keja gk sbb tghari ada plan best! ;)

As usual..sy smpi pg..then gi ngajar sprti biasa..hari ni wlaupun agak murung n malas..tp bila dh tgk wajah2 kanak2 riang di setiap kelas2 yg kukunjungi...dan bila mndngar suara2 manis student2 ku yg memanggil "morning miss... morning miss" Hati sy agak gembira n sekurang-kurangnya..terubat gk la rasa malas td..hehe.. Cmna pn...mereka mmg membuat sy rasa tersenyum sepanjang hari wlaupun keletihan..

Okay..semakin tiba tghari..hati semakin gembira...hehe..jd kelas yg terakhir tu agak beruntung sbb mood sy sgt baik...jd sy abiskan kelas awl.. (dan sememangnya dh abis topic utk hari tu agak awl...bgus sungguh mereka..mereka sungguh bgus! ) So dgn hati berbunga2..slepas amik adik bungsu sy dr sek..sy bawa dia gi summit... Knapa? Haa...sbb sy nk beli brg...tp... tak tau lg nk beli apa....hahaha...pelik kan? itu la girls~~ (or it just only me? hurm...) Tp yg penting dlm kepala dh set nk cari gift..small...sweet...easy to wrapped..easy to post...and sumthing i really want to have b4 but i never have....um..apa dia ek?

So dari satu kdai ke satu kdai gift daku berjalan...(dlm kelaparan...maklumla dh kul 115pm..huhuh..) akhirnya tiba di satu kdai gift yg sy sgt suka...sbb akak2 kdai tu sgt baik n suka layan customer dgn baik.. (^_^) jd sy pun berpusing2 di kdai tu dgn agak lama dgn harapan dpt jmpa apa yg sy nak..sy suka sgt dgn kesabaran org yg mengikut sy kehulu kehilir tu..haha...biarkan..itu dh mmg tugas dia... (wlaupun ada sesetangah org tak suka ada salesgirl yg suka ikut2 tu...tp bg sy takda mslh..sbb senang sy nk bertnya apa2 org suh dia amik kan apa2..tak pyah nk susah2 cari..hehe)

Akhirnyaaa! sy jumpa gk~! key-chain yg cute tp tak brapa cute la...cute sbb ia watak mickey n minnie mouse...(one of my fav disney characters =D) ia jd tak brapa cute sbb sy dh besar n supposely tak brapa sesuai utk itu...aiih... (wlaupun dlm hati nk sgt..tp sungguh tak sesuai dgn umur...knapala..tak dpt beli masa kecik2 ek...adeh..) Cmna pn..setelah bermenung agak lama...smpi chinese girl tu tnya "nk yg mna satu ms? want me to choose it for u? " hehe...alrite..sy pilih yg itam putih..n sikit pink..sbb itu nmpk agak menarik berbanding yg kaler2 len yg agak kebudakkan... =P Lepas tu sy byr dgn kepuasan... (^_^)

Apa istimewanya key-chain tu? Okay..cmni...dedulu...sy slalu teringin nk ada satu jam poket atau key-chain atau rantai yg unik n leh letak gmbr sepasang... (terpengaruh dgn citer tarzan..yg bila mak org utan tu bawa dia msuk umah parents dia yg dh kena serang tu..dia trjumpa loket gmbr...) So cmtu la bntuk key-chain mickey mouse n minnie mouse tu..ada bntuk love yg leh letak gmbr... Wlaupun sbnrnya sy nk bntuk yg lg unik...tp dlm waktu yg singkat ni..mana nk cari...? So that's the best gift i could bought at that time...

After that..balik umah atuk yg tak brapa jauh dr tmpt keja..rehat2..mkn2..then dgn tergesa2 sy gi keja smula... msuk keja kul 245pm tp sy agak terlewat kerana lama mncari hadiah td..takpa2 takda org pn hari ni.. ramai dh gi kursus..dan lg pun..slalu sy tak kuar pn dr office time ari jumaat....dan kira ni cover waktu sy dtg awl tetiap pg.. ;) Ktorng takda OT okaay....so be flexible la kan...hehe.. Sblm smpi ofis sy singgah post office amik post express...then time tu dh kul 330pm...alamak...pos express akan dikutip kul 4.00pm.. Dgn kelam kabut sy pn balik office..

Tiba office, sy capai gmbr kt frame kecik yg sy tampal pd monitor meja sy...gunting2 ikut bntuk key-chain tu..dan msukkan dlm keychain tu...wlaupun agak sukar n perlu ketelitian sbb frame pd key-chain tu sgt kecik n berlekuk2.. tp dgn tahap focus yg tinggi..haha..akhirnya blh gk msuk kan gmbr tu.. siap smpul lawa2 n tmpal kad..sy msukkan dlm smpul pos express n trus gi ke keta.. n gi pejabat pos smula... Kuar office tu smula dh kul 350..hoho...lg 5 min...dgn pantas tayar keta tu berpusing...akhirnya....berjaya gk tiba di dpn tong pos exprss kaler kuning tu tepat kul 4.00pm! dan bila sy nk pusingkn keta balik...nmpk la keta pos express tu baru terkedek2 dtg nk pungut pos express tu...hehe..sy pn tersnyum lega....

Plan A success! (^_^)

p/s: key-chain ni sy beli sepasang..so 'org tu' ada satu..n sy ada satu... ;)

@))->-- See ya~ --<-((@

3 comments:

miza said...

omg omg...dy suka keychain. aku rasa dr dulu lg klu kita kuar sure ko akan singgah tgk keychain. haha. bagus...sng aku nk belikn hadiah utk ko.

as for my present... a want BRA!!!

ye... a bra. nnt aku pm kt frenster ko bgtau saiz aku. (walopon aku saspek ko tau saiz aku) hahaha

amanda eltiqaz said...

ahahahahaha!!
kau buat aku trgelak je kt opis ni tau! aku tau..aku tau..dulu2 klau gi shopping kau suka usha bra (^_^)

eh..tentulah tau. aku kan "perempuan simpanan" kau =P tp mungkin kena tnya smula kot ada pembangunan lg.. =D

miza said...

pembangunan? tader pembangunan la. perkembangan je ada sikit. no, aku tak menambah berat badan. and no! bf aku tader kena mengena dlm hal perkembangan ini. i guess its my genetic kot. selagi blm menopous, selagi tu dia 'berkembang'. lol

Related Posts with Thumbnails