February 28, 2008

Personalized stamp = my stamp

Apa perasaan anda klau tetiba dpt surat dr kwn yg ada muka dia sendiri kt stamp tu? Menarik kan! Bg peminat setem itu bkn stakat menarik..tp FANTASTIC BOMBASTIC!!!! =D

Knapa? sbb sy mmg pengumpul setem yg setia sejak sekolah rendah..tp bila msuk asrama tgkatan 4 tu..aktiviti tu mkin bekurang n berkurang hinggalah smpi titik nokhtah nya..tp tiap kali ada masa..akan belek2 gk album yg mkin lama mkin kurang isinya tu.. Sbb apa? sbb adik2 sy yg pemalas nk gi pejabat pos tu suka hati nenek dia je amik2 setem kesayangan sy yg takda cop.. (beli tuu...) Pastu sedap2 je gi pos surat/kad raya guna setem org..huhu.. Nasib diorng tak guna setem sy yg segitiga ke bersegi2 ke..

Okay..berbalik ke main point sy..apa personalized stamp tu? Haa...nak tau tak skrg Pos Malaysia dh kuarkan Personalized Stamp utk sesiapa yg berminat utk letak gmbr sendiri kt setem blh order skrg.. Yg menarik nya..setem2 ni suma blh digunakan mcm mana kita guna utk setem2 len..ada mcm2 design..korang leh pilih sendiri.. Sblh ni example of the design.. Klau berminat leh order skrg, and you all leh pilih samada nk order utk company or utk diri sendiri..

Mana sy tau? Sbb sy gi post office laa..hehe.. Ingt tak sy citer psal Love Chain to Chain My Loved..so masa sy beratur panjang yg agak lama tu..mata sy pn tak leh duk diam..pastu terpandang la satu iklan..dulu2 sy suka beli setem baru2 yg unik..tp kali ni mmg sgt unik! Balik je office after post surat tu sy trus buka lawan web tu n ingt nk apply..tp..jgn terkejut eh kwn2..harga utk setiap order minimum ialah RM500~~ Waa...sgt mhaal okay~ tp demi org trsyg...sy ingt sy apply gk..bkn senang tau nk dpt kn setem ni..nnt sy akan tnya org pejabat pos tu smpi bila due date leh order..smbil2 tu leh kumpul duit (^_^) Sy ingt nk letak gmbr sy n si dia kt setem tu..tp bkn nk bg org..just nk simpan as my collection.. Tp utk setiap order bkn sekeping dua je..ia ada package..plg byk 34 keping utk setem 30sen.. leh pilih mana2 design.. design loving2 tu cm menarik kn? Suka~ suka~

-> Um...jap..antara beli watch yg sepasang dgn beli setem ni mana better ek? Harga jam sepasang yg sy ingin2 kn sgt sejak 2 tahun lepas tu harganya pn lebih kurang rm500..huhu.. Konpius2~~

Apapun..skrg ni mcm2 ada kn! Tp kemunculan setem gmbr sendiri btul2 sy tak percaya...! Wlaupun dulu sy suka berangan nk ada setem gmbr sendiri..tp sy tau ia tak kan realistic sbb sebagai manusia biasa yg mnjalankan kehidupan biasa..mana la dpt msuk muka kt setem..balik2 muka sultan..balik2 muka perdana menteri..muka artis pn jarang..balik2 muka bunga raya..bngunan2...aiih... Cmna ni..jam ke setem? jam ke setem? (~_~) Jam yg sy nak lebih kurang cmni la..

Bentuk vertical square..color silver or black..any brand..yg penting ia cantik..takda brand pn takpa..asalkan worth to buy =D

@))->-- See ya~ --<-((@

4 comments:

gajahchan said...

dy,

tak silap aku setem tuh leh buat sendiri..maksud aku, kita yg wat tp kena cara nyer

aku pernah terbaca kat tenet x silap aku, smart gak hasil dier kalo dah creative..leh jimat modal dari bayar rm500.

betul tak?

nadxoxo said...

mahalnyer dy rm500..tapi kalo letak muka sendiri kat setem tuh sure gelemer kan :P

amanda eltiqaz said...

wah..blh ek!! cmna eh?? nak tau gk~~ ni rm500 terkebil2 gk nk bayar..huhu..

amanda eltiqaz said...

nnt nad kawin leh la hntr surat jemputan dgn setem muka nad & gajah..hehe mesti comey~~!

Related Posts with Thumbnails