February 22, 2008

Unknown Caller

Haha..what im going to tell u so unbelievable...but its true (^_~)

Hari ni..after class, sy terima sehelai tutorial dari seorang student...

saya: "Eh..tutorial 1? bkn ke awk dh submit? "

student: "Oh..ni bkn sy nya...ni H**a nya.. Dia kata miss call dia smlm..so dia mnta tlg sy hntrkn"

saya: "Ha? call dia smlm..? Oh...um.."


Smbil memikirkan...bila sy ada call dia? klau ada pn student len..bkn dia.. Then suddenly sy teringat sy ada terima panggilan dr unknown number...starts with '016...'

Dengan tanggapan bahawa mungking nombor itula kepunyaan student tu sy pn berkata:

saya: (cont td..) " ada kot...smlm sy ada terima call dr satu num tp tak tau no sape..then sy call dia smula tp takda org angkat...cmna lak dia tau itu sy yg call? dia knal suara sy ke? "

student: "Eh..tak la miss..dia kata miss call dia n suh dia hntr tutorial 1..sbb tu smlm dia kelam kabut pinjam ketas soalan sy n buat tutorial tu"

saya: "Oh ya ke? tp sy tak sempat ckp apa2 pn kt no yg sy call tu...sbb sy trus letak. cmna lak dia leh tau sy yg call..?? "

Saya semakin confius..huhu...sbb nya sy mmg tak berckp pn dgn callee yg sy call tu...hello2 je..pastu sy letak sbb org tu tak reply.. Skali lg sy cuba menerawangkan fikiran sy...cari2 bila sy call dia...then sy teringt...ooh..mmg sy ada try call dia dulu...dlm 2 3 minggu lepas...tp BKN smlm...n time sy call tu pn..takda org angkat...

Jadi..mcm mana dia leh kata sy BERCKP dgn dia sdgkan sy tak bersuara pn dia dia...dgn perasaan yg pelik dan confius sy pn kata:

saya: "Oh..okay....um..sy amik dulu la k..thanks anyway =)"

Then..sy pn cepat2 naik office and check balik nama student tu dan no phone dia... And come to my surprise.....

No phone student tu LAIN sgt...bkn start dr 016 tp 014.. ades... then sy check sy nya register call... tp...sy tak penah call langsung no 014 tu dlm 2 3 minggu kebelakangan ni... Waah....ini sungguh pelik okaaaay~~~!

Persoalan nya..:
1 - Suara siapakan yg cik H**a tu dgr?
2 - Mcm mana suara tu leh suruh dia wat tutorial?
3 - And mcm mana dia tau yg call tu no sy?

Pelik bin Ajaib~~~ (~_~)

Anyway..thanks to that voice..i dont have to call her and tell her to do the tutorial..hehe...save credit sy =P

Okayla..i need to pick up my younger sister from secondary school..see ya next time~!
Have a nice day and enjoyable weekend! hehe..

@))->-- See ya~ --<-((@

3 comments:

miza said...

ini cerita hantu kah?

tp aku yakin cerita ini bukanla semisteri yg disangka. ko tu ada masalah short-term-memory-loss cik dyana. aku rasa bek ko igt balik betul2. hahaha

amanda eltiqaz said...

Um...jwnpn yg hampir serupa kuterima dr si dia... Tp utk membuktikan sangkaan itu suma meleset...tp..aku mmg dh check suma inbox/outbox/outgoing calls/ingoing calls..segala calls yg aku tak penah lg buang stakat ni... Sungguh misteri...tiada... isk..isk..

(mungkin aku perlukan tdur yg cukup...)

amanda eltiqaz said...

Additional information:

"Saya tidur agak awl mmlm itu...awl sy ialah antara kul 8-10mlm..dn lewat bg sy ialah kul 12 - 230mlm..) <- 1/2 jam tu ialah waktu menunggu si dia abis tgk bola dn berjalan lenggang2 hingga tiba ke bilik..hihu~

Related Posts with Thumbnails