July 31, 2009

Demam...

Lama tak dpt update. Demam 5 hari.. =(

Last week lepas UiTM Melaka diumumkan tutup, kami skluarga sibuk call adik sy tnya dia nk balik tak. Dia pn dh start demam2 wlaupun kampus UiTM dia tak trlibat dgn penutupan tu. Tp bkn jauh sgt pn 2 tmpt tu. Mula dia tak nak balik sbb kata nk gi kelas lg.

Selang beberapa hari. Bla demam dia dh mula menyerang, siap muntah2, and kwn2 dia pn takut nk jaga. Parents trpaksa amik dia mlm2 tu jugak.

Kmudian, UiTM Penang pulak umumkan penutupannya. Beberapa hari sblm tu adik sy yg blajar kt sana dh call kata demam. Demam truk gk. Kami suh dia balik cepat! Mlm tu jugak dia balik.

Bila ditanya, rupanya dia tak gi jmpa doktor lg kt sana,meaning blm wat saringan H1N1. Kami dh mula risau.. Smpai je kt batu pahat, ayah amik leave sbb nk amik dia. Then trus je bawa dia gi klinik sblm dia menyerang kluarga kami pulak. ish..ish..

Nasib baiiikkkk...dua2 org budak tu diistiharkan demam biasa je. fuuhhh...


Selang 3 hari....
Sy dh rasa tak sedap bdn...

selama 2 hari kepulangan adik2 kesayangan tu, actually sy langsung tak sentuh diorng pn.huhu. sy dh la kurang imunisasi bdn. tak berani weh. tp hari ketiga tgk ain n achik dh mula bgn,dan blh jln2 dlm rumah, sy pn berani la nk pegang,rasa2 dahi suma. Tp mlm tu jugak pening kepala dh. Ingtkan sbb byk sgt tgk muvi. Jd pegi gk keja ari jumaat tu. =p


sejak tu bermula la episod sy demam. selama 5 hari - dari hari jumaat(24/07/09) -> selasa (28/07/09). Tp suara still tak baik lg..huhu.

Lepas sy baik, ayah pulak demam..selang sehari lepas tu, adik bungsu sy pulak demam, selang 2 hari lepas tu..mak sy pulak demam.

Sekarang mak, ayah, dan adik bungsu sy msih blm baik.


Skrg kami di kolej, diWAJIBkan pakai mask. Bg yg pkai spec, agak mnyusahkan la.. tiap kali bernafas, berwap cermin..huhu. mungkin lps ni kena cari cara nk letak wiper kt cermin mata lak. =P


5 comments:

H.A.K.E.E.M said...

doktor kate demam biasa mcm ni mmg blh berjangkit...jd jaga2 la, maybe blh kene 2nd time dlm mase seminggu je.

p/s: wiper kat spek tu mmg bernas...huhu

Wandi said...

hmm..nnt dah nampak cam belalang lak pakai wiper tuh...

秘密崇拜者 said...

Helo how are you? Blog walking Just dropping by before i go to sleep to wish you a great weekdays a head..

meme said...

10 orang yg pergi kelas.
9 orang demam.

tapi, motivation utk ke kelas this semester mcm grow up stronger-ly.
so paksa diri kuatkan lutut datang juga.

Amanda Eltiqaz said...

hakeem:
tu la..risau lak.mak pn demam tak baik2..

wandi:
hehe. lg2 klau pkai baju hijau+tudung ijau.haha.

(er..xtau nk sebut):
thank u. i'll return the favour. ^^

meme:
knapa org nye motivation nk ngajar skrg SGT berkurang...huhuh

Related Posts with Thumbnails