July 1, 2009

New Pendrive!

Akhirnya arini sy 'ter'beli gk pendrive baru. 2GB.

Ha'ah mmg org kata tak berbaloi beli pendrive 2GB sbb pendrive 4GB dgn tmbahan beberapa puluh ringgit dh leh dpt. Tp klau dlm environment pembiakan virus yg begitu critical, pendrive 4GB adalah satu PEMBAZIRAN yg amat. Mmg boleh format, tp brapa byk data akan ilang klau nk kena format stiap kali?

Maka, dgn itu, sy mengambil initiative utk beli yg kecik je. Nk isi pn skadar file .doc yg beberapa ketul je. Dari kom office -> lab -> keliling office -> kursus -> moderation. Just around that circle.

So anything happen, gmbr2 sy yg kiut miut, music best2, coding2 template, encrypted password, n lelain bnda ngarut takkan ilang..SEBAB? suma tu akan disimpan kemas di dalam pendrive 4GB/8GB yg tentunya takkan bertukar tgn. (^_^)

Oleh kerana sy takleh nk amik gmbr n post kt sini, jd ni ada satu gmbr pendrive yg agak sama dgn pendrive org.. Dgn rantainye, bntuk, design, kaler (org nye pink pekat lg.hehe)


Oh ya, pendrive ni akan dijual pd hari Isnin, 6hb Jun 2009 kt KPTM Batu Pahat sempena registration student baru. Mereka kata...

1. Pendrive ni waterproof. Campak dlm air takda apa2. lap2 skit dh leh guna. Wlaupun sy tak pernah lak cmpak pendrive dlm air, tp kagum kan jugakla.. lalu berkata, "Waaah...canggih nya pendrive nii~~"

2. Pendrive ni ada pelbagai bntuk yg kiut miut dan sgt elegant. ada bntuk pen, ada bntuk teddy bear, ada bntuk mcm2 la. Hm..sy takda la kagum sgt, mmg tak minat bntuk gitu. Tp kagum gk sbb susah nk cari bntuk gitu. =P

3. Conclusion. harga dia RM35. Tp sbb design sy nye tu last (dia kata dh takda stok lg.ntah la) Jd dia offer kt sy with special price. ;) So special that I can't mention it here~ =D So sy jnji kt dia nk tlg promote. Ni leh kata promote la kot..haha.

4. Jd sila la beli. =P

----------------------------------

Peringatan: Amanda beli kerana keperluan dan bkn kerana bntuknya yg kiut miut. Tp miut itu satu bonus. hehe. (Time kasih abg kiut~)


7 comments:

ima said...

beli sbb bentuk abg kiut yang miut? eh?? salah ke? kompius dah ni.

Amanda Eltiqaz said...

eh..eh..(muka gelabah2)

bkn2. reason 1 sbb mmg nk beli. pastu sbb abg kiut jual. pastu sbb dia promote harga murah. pastu sbb bntuk bnda tu miut. haha.

tp klau si dia jual apa pun sy beli~ =D

arie81 said...

aduhai...mcm2 lah awk ni...kan sy dah tak dpt nak beli pendrive tu...awk ni mmg suka cr pasal dgn sy kan...hahahaha...dyana...nnt blh download gambar kambing dan save dlm pendrive awk...

RAIFANA ABDULLAH said...

ade gak yg beli ek dr abg kiut ke miut???confius gak nih hehe =P

H.A.K.E.E.M said...

abg kiut miut?????????????

Muhd Hanis said...

apo bondo nyo ni eh...

Amanda Eltiqaz said...

arie81:
awk mmg suka cr psal dgn sy eh.. (ulang ayat..haha.) xpa, sy tau awk n kambing xdpt dipisahkan (gelak guling~~)

raibena:
klau rai kiut, dy beli dr rai gk (^_^)

hakeem:
eh eh..bkn awk ek.

hanis:
i rasa u kena install compiler baru leh faham kot. hehe. =P

Related Posts with Thumbnails