July 7, 2009

Ulang Tahun Ke-50 Sinar Warisan

Sy sungguh sibuk smlm dgn hari pendaftaran pelajar sesi kedua. Jd arini baru leh update.

Ahad lepas (5/07/09)

Org bawa student kuda kepang dari kelab bayan, utk wat persembahan pada Majlis Ulang Tahun ke-50 Kumpulan Sinar Warisan (dulu Kumpulan Kuda Kepang Sg Nibong).

Seperti yg dijangkakan agak rmai pengunjung yg dtg ke majlis tu. Turut hadir adalah YB Dato Aris, ADUN Semerah dan isteri. Pemberita dari RTM turut dtg utk merakamkan situasi yg agak gilang gemilang tu. hehe.

Penerbit yg dtg tu adalah yg sama yg dh buat rakaman sblm ni >> En Khuzairi dan Lyana. Citer psal shooting sblm ni, ia dh kuar tv1. dlm rancangan "Jari Seni". Kak Ilyana (Mdm Ilyana) dan Zack (Fauzi Sem 4) pn ada! Cuma kami je yg tak dpt nk tgk, tp sy dh minta video tu dr org RTM tu. hehe. Klau nk nnt sy akan bg pd En Azizan ;)

Wlaupun hujan agak lebat smlm, pastu bertukar jd renyai2 sampai ke petang, tapi program tu berlangsung dengan agak meriah =)

Program mula dlm pkl 3pm cmtu dgn ucapan alu-aluan dr VVIP, kemudian diselitkan persembahan selingan yg pertama iaitu silat. Persembahan yg kedua adalah dari Kumpulan Bayan Kolej Poly-Tech MARA (itu kami!!) Pastu diteruskan dengan acara penyampaian hadiah, kmudian diiringi dgn persembahan barongan. Slps itu acara ditutup dgn persembahan tarian zapin.

Yg benarnya penari kuda kepang yg sebenar seramai 4 org tak dpt hadir atas sbb2 trtentu jadi kami trpaksa mengganti dgn penari yg baru. Cuma tak sangka lak latihan selama semalam tu mnjadikan diorng dapat buat persembahan dgn ok, and dpt shooting lg dgn org RTM.hehe.


Wajah2 ceria sblm persembahan


Majlis penyampaian hadiah tu sbnrnya biasa2 je, cuma ia jd luar biasa bla Wak Naim sebut nama... "Nurdyana bt Leham..." sebagai penerima hadiah dr YB.haha. Bestnya rasaa~~ sape rasa tak best bla dpt hadiah yg klau ditempah dr Wak Naim berharga RM200! (^_^)

Selamat dh kat bilik org ^^


Persembahan barongan adalah sangat best! Sy tak pernah tgk persembahan barongan, jd ni first time. Wlaupun agak takut tgk movement diorng, tp sangat best n seronok! =D

Barongan (makhluk aneh) Kg Sg Nibong

Then, after tarian zapin (prsembahan terakhir) org RTM tu panggil sy. Trkejut gk, dia ingt kah sy?? Mmg dia ingt...hm.. sy tersenyum.. =) Then dia request utk shoot tarian kuda kepang dr Kelab Bayan kami. Mula sy ingt dia trsalah org kot mana tau dia ingt budak2 pkai baju tu budak wak naim kan. Rupnya mmg dia nk shoot budak kita pn...hehe. Bangga2. Sy tak msuk tv pn takpa la..asal berbaloi kejang kaki diorng 2 hari tu dpt msuk tv. =D


"Okay nnt ngadap kamera ni..."


Thanks to all my students especially budak penari kuda kepang bayan yg menjadikan program itu berjaya =)


~ Kelab Bayan : Kuda Kepang ~

Hrap2 YB perasan nama kolej tu disebut 2 kali..hehe. Sblm balik tu sempat juga YB tu bersalaman dgn Fauzi.. ^^ Thanks jugak kpd Wak Naim yg menjemput!

Tapi sayang tak sempat nkbergambar dgn YB dan Wak Naim, sbb masing2 sibuk melayan VIP. =(



7 comments:

RAIFANA ABDULLAH said...

wah best2.cayalah kelab bayan~

anyway, kasut syamim nice.huhu =P

nadxoxo said...

akhirnya ade gak entry yg ade gamba :D

Amanda Eltiqaz said...

rai: dia sorang pkai kasut lawa tu..demi kuda kepang.haha

nad: huhu. nmpk sgt nad jarang baca blog dy.

seri lyana said...

hye diana.

Pembetulan : nama my brother is Khuzairi and my name is Lyana.

hehehe
try lah visit my brother punya blog.
orangutantua.blogspot

keep in touch..!

Amanda Eltiqaz said...

eh silap2..sori~ (^_^)

angah said...

amanda ...

boleh kasi email .. nak tanya pasal kuda kepang ni ..atau email sy angah316@gmail.com

Amanda Eltiqaz said...

angah:
sy dh hntr email pd email awk. anything to ask dear? im willing to help ^^

Related Posts with Thumbnails