September 17, 2009

Rayaku rayamu juaaa~

Lagi 2 hari nak raya. Mood raya tu dah berterbangan di sekitar kolej ni termasuk la student dan staff2.

Yang pensyarah2 nya dah pakat amik cuti hari Jumaat, jd student pn cuti hari Jumaat demi menghormati sambutan Syawal (ececeh...yela sangat..haha) Tapi yg menjadi kemusyikilan sy smpi hari ni (khamis) bangunan kolej ni dah jadi mcm padang jarak padang terkukur...kur kur.. Sungguhpun namanya kolej, tp yg tgl hanya staff-staff serta beberapa keping student yg dipaksa dtg oleh pensyarah2 yang berdedikasi nk ngajar jugak.hoho~

Saya kunun antara yg berdedikasi tu la. Sbb takda masa la nk ganti2 after raya nnt. Byk lg keja lain yg lebih berfaedah blh dibuat daripada sibuk mengganti kelas yg tak sudah. Lalu sy telah mewajibkan pelajar saya dtg jugak..

Dengan harapan yg tinggi..sy telah ke kelas..tp tetiba terasa kena kilat lak. Student 4 org jek? 4 org je ke?

"Tak dulik..saya nk ajar jugak..sape tak datang kira absent.."

Suasana sunyi...empat2 pelajar tu tgk saya..smbil tunggu episod seterusnya..

"U all tak balik kmpung ke?"

"miss kata nk buat kelas..ktrng dtg la..kita nk blajar apa ek miss?" (dengan wajah ceria..huhu..terharu..)


saya dah blank tgk 4 org jek. Klau diorng ni mcm zman saya study dulu takpa gk. wlaupun tak dtg reti gk nk study sndri. Diorng ni kang, dh la tak dtg..naik2 je next class sedap2 mulut je ckp, "Tak faham laaa misssssss..." Mmg sabar tahap dewa dewi je laa time tu. Bila tenung muka mereka2 ni. saya tak jadi nk ngajar.

"Okla..today we'll discuss ur mid. For those who get below than D, pls submit correction..FULL correction.."

Okay..sudah yg tu. Masuk satu lagi kelas. Kali rmai gak..adalah lebih 10 org. Pun sama, sy discuss paper mid. Muka masing2 dah mcm budak darjah 1 baru blajar puasa..huh. Sblm abis kelas seperti biasa..wishing raya and bebel skit: "Don't drink n drive..even sirap"

Tetiba..tadaaaa.... "Miss..nah..ni parents sy bagi.. =)"



Oh..so sweet.. "Waah..thanks a lot...extra marks..hehehe" <- ayat gurau okayyy.. =P Selama saya ngajar ni la first time dapat kuih raya! Sblm2 dapat kad raya dari beberapa org student.. Wlauapapun thanks to all my students yg bagi kad raya DAN kuih raya. (^_^)

5 comments:

zuraidin said...

dah style student cam tu nak buat camna...tapi yg tak bestnya, aku tak sempat nak mintak mahap kat opis mate, sbb ada org yg berkuasa suruh aku siapkan dokumen MQA dlm masa 2 hari, balik lambat plak tu... tak paham la aku, hmmmmm nak buat camna.."aku hanya seorang balaci" - bak kata kawan aku....

Amanda Eltiqaz said...

hehe..mcm tau je sape yg ckp tu. ^^
takpa2 jgn risau,sy dh maapkan suma salah silap en zuraidin. =D

zyezah said...

selamat hari raya maap zahir dan batin. yuk ke rumah pekena kek lapis sarawak. nyum3. hehe :D

Wandi said...

kita pun dapat gakz....

Amanda Eltiqaz said...

seb baik kak jiha tak baca blog ni. klau tak dia pun nk bgtau dia dpt gk.hehe.

Related Posts with Thumbnails