January 12, 2010

Sangap~~

Since pindah ke office baru, segalanya baru. Bila baru..tak semestinya suma ada..banyak kekurangan nya...huhu..

Dan benda paling penting bagaikan nyawa kami pensyarah IT adalah network. Dah 2 hari takda network..jangankan internet, LAN pun takda..waaa...SANGAT sangap okaaayy.... =(

Baru pindah kan, network pun lum siap pasang lagi,server pun pening agaknya..sbb tu tak wekap2 lagi. Nasib baik ada soket network tu..tapi ia sekadar soket je la. ada kesan ke? 2 hari ni juga saya asik menatap sayu soket network yang kosong tu, network cable pun blm dapat..isk isk..sedihh...sangat sedih. rasa mcam terputus dengan dunia luar.. (ada dunia luar kisah? hehe~)

Yang bagus nya,aktiviti mengunjung makin kerap berlaku dikalangan staff. Perbualan dan gelak ketawa secara FIZIKAL jelas kelihatan. Baru nampak mcm kehidupan normal skit. Klau tak selama ni tgk masing2 gelak sesorang dengan skrin komputer je.hehe.

Cuma..cuma..sbb kedudukan bilik air tu yg agak jauh dari office (siap blh buat catwalk lg tgh2 hallway tu) jadi org agak malas nak pegi bilik air.. Klau datang office awal takut nak gi bilik air sesorang, sanggup naik tingkat 3 semata-mata nak buang air..klau balik lambat lagila..huk huk..



Gambar ni nmpk je kecik. (Lebih kurang gini la kot..plan perjalanan tapak kaki saya..plus melencong dari meja je meja..hehe) Tapi stended perjalanan tanpa singgah mana2 'RnR' adalah dalam 90++ kaki . Haha~ Tak tau nak kira ikut unit apa. Ikut meter mcm tak tau, skali skali ikut unit zaman dulu apa salahnya..hehe.


3 comments:

RAIFANA ABDULLAH said...

malas nak g toilet??? same lah.hehe.jauh!

zuraidin said...

haha.. nak buat site visit la ke opis, tapi nak lepak mana, ada meja free + network ker...

Amanda Eltiqaz said...

Rai: tp blm sampai tahap menahan la..haha.

En Zurai: meh la! Byk lg meja kosong..mmg sep utk kepulangan En Zurai yg mantaps ;)

Related Posts with Thumbnails