January 1, 2010

New Year!!


Goodbye 2009~


Welcome 2010!

Lepas seminggu amik cuti panjang, since 22 Dis - 31 Dis..akhirnya hari ni saya masuk keja smula. (^_^).

Nak ikutkan ramai yang amik cuti hari ni sebab alang2 bercuti baik teruskan sampai hari Jumaat kan, tapi saja nak keja on 1.01.10. << cantik kan no ni? Hehe.

Kalau nak di ulas, memang banyak yang berlaku tahun ni. Tolak tepi hal2 kenegaraan dan politik, tolak tepi hal2 sukan dan bolak sepak, hal2 keliling pinggang pun dah sangat banyak.

Start with working life, tahun 2009 SANGAT tak best compare to tahun 2008 dan 2007. Azam tahun lepas nak jadi pekerja yang berdedikasi dan pensyarah yang bersemangat tapi dengan ramainya kemasukan pelajar yang aneh2, semangat tu makin lama makin cair... Whatever it is, congrats for those yang dapat result 3 pointer n above. =)

So hopefully, dengan SANGAT banyak rombakan kabinet, perubahan kedudukan bilik lecturer dan perubahan requirement dalam kemasukan student baru, harap2, it will be getting a lot better this year ^^

Next, family matters...hm..tak banyak perbubahan pun, cuma adik bungsu bucuk tu mengakhiri tahun 2009 dengan keputusan cemerlang PMR nya..tgl SPM je, lepas tu boleh la mak tarik nafas lega..tak yah sibuk2 beli baju sekolah lg..hehe. Dan yang penting, bilik tak berselerak dengan buku2 dia. =P Klau kumpul buku2 rujukan dia tu mau penuh dinding bilik tu sampai ke siling.

Harapan, adik2 dapat pinjama/biasiswa, adik bungsu tu dapat msuk asrama penuh, ayah dapat usahakan kebun dengan lebih jayanya lepas pencen bulan 5 nnt dan saya? Nak buat perubahan status ;)

Bak kata ayah,
"Tahun ni kita expand rumah....then tahun depan kita expand bilangan orang dalam family ni yek.." ;)








3 comments:

miza said...

pelajar aneh2 tu apa maksud? sila elaborate utk markah extra. haha

arie81 said...

dyana --> tahniah dan slmt berbahagia...

Amanda Eltiqaz said...

miza: aneh disitu bermaksud kelakuan di luar jangkaan sbg seorang pelajar kolej. haha.

azahari: hehe. ni ikhlas ke tak ni? eleh..org tu lagi 1000x bahagia nmpk ;)

azahari --> terima kasih...

Related Posts with Thumbnails