November 7, 2008

Tempah Baju

Hari ni, untuk sekian kali nya sy dpt pujian mengenai baju yg sy pkai..sy tau sy tau..diorng puji baju bkn org nya..jd apalah kiranya klau sy bg credit pd org yg buat baju-baju sy tu.. (^_^)

Start tahun ni (since dh keja la kan..before keja takda kisah pn mak nk tempah kat sapa2..lgpun bkn ada org nk tgk pn baju2 yg sy pkai tu..my dear pn jauh..hiihihi) sy try cari tmpat tempah baju yg plg best n selesa. After tnya2 kt beberapa org kwn akhirnya hati sy meruntun2 nk cuba tempah baju kt tmpat yg sama dgn sorang student sy tempah. (Sy suka observed baju yg diorng pkai gk..hehe) Ada gk beberapa kwn yg pkai baju cntik je buatan nya tp tempat diorng tempah agak jauh compare dgn tmpt student ni tempah.

First time sy agak confident nk wat baju fesyen n kain yg sy beli agak mahal (pd sy la..huhu). Siap design sendirik lg baju2 tu.. hehehe. So pendekkan cerita, baju2 tu jd dgn perfect beyond my expectation (sbb sy tak expect baju tempahan ni siap ada tag nama kedai n penyangkut kain)! Waalaa~ Baju yg sy tempah tu adalah baju raya tahun ni.. (^_^) Since that, suma baju sy after ni suma hntr sana.

Wlaupun hari sy tak pkai baju yg sy tempah kt org tu, tp ada gk la hasil tgn org tu sbb baju yg sy pkai skrg sy repair kt dia gk. Frankly speaking sy agak cerewet nk tempah baju, tp kadang2 klau dh siap tu tak cantik n sy terpaksa pkai utk certain2 event, sy pkai gk la..tp mulut tak benti bising la. takpun sy pkai gk tp org yg jahit tu dh byk pahala dpt sbb teruk kena kutuk dgn sy..hehehe~

So, wlaupun tempat tu agak jauh tp sy tetap hntr kt sana. Dr umah sy ke sana adalah lebih kurang 50km......

Sy promote kt suma, gi la hntr baju kt Anfa Butik. Address sy tak ingt, tp utk org yg duduk kt Johor, blh gi Parit Raja, klau dr bndar Batu pahat, lps BP Mall, trus je, nmpk UTHM trus lg, pastu trus smpi nmpk KFC blh kanan. Masuk kanan pastu akan nmpk deret2 kdai arked MARA, butik ANFA tu kt tingkat atas.

Gmbr kdai n cnth baju nnt sy update later k.. (perlu ke? malu la... (^_~))

@))->-- See ya~ --<-((@

3 comments:

..:::R A I F A N A:::.. said...

dyana...ltk ek gmbr kdi n ur collections...i'm interested...

Amanda Eltiqaz said...

haha...alrite2. ur request will be take into consideration ^_^

Anonymous said...

aku nk tgk gak
hihi
dy~
10 dec aku g jb
kalu sempat marilah berjumpa~
:P

miss J -> haha

Related Posts with Thumbnails