November 8, 2008

Terkenang sebuah memori lalu..

Last nite, ntah mcm mana, tgh termenung teringat psal ada 2 lagu ni [Click here]. After 6 years..melodi ni stil blh 'nyanyi' dlm kepala..before ia hilang, sy cuba tuliskn. Sy pn tak tau puisi ni adalah lagu atau hasil kwn2 sy tp yg pasti smpi skrg sy msih ingt melodi lirik ni. Lagu ni sy nyanyi masa persembahan nasyid form 5. Klau ada sesapa yg tau ni nyanyian sape or sapa yg hasil liriknya..silala bgtau yek! Mekasih~

But one thing for sure, sy tau ada sorang yg tahu lagu ni. 6 tahun dlu kami pernah nyanyi lagu ni sesama. Dia main alat muzik n sy nyanyi. Masa tu sy dgn dia kira bkn bestfren dan bkn jugak kwn biasa, kwn gaduh2 tp baik kot.hehe. Sbb sy tak suka dia tp suka bila nmpk dia..haha.. Nmpk dr jauh la..bila dekat, tak nk tgk pn dia. ntah..sy pn tak faham. Tp tulah yg sy rasa. Yg sy tau, kwn2 suka gosipkan ktorng tp ktorng takda apa2 pn (jujur nii!).

Agak pelik sbb at the same time, sy suka kt org len, and tak suka dia. Tp stil sy lebih suka nk amik tau psal dia drpd org yg sy suka tu. Klau dia takda pn rasa tak best, tp malas nk call. Sy tak suka dia tglkan notes atas meja tiap2 pg sbb kwn2 akan nmpk, tp notes2 tu buat sy suka dtg kelas pg2 sbb nk tau apa dia tulis pg tu (^_^). Sy tak suka dia bg sy hadiah, tp sy jeles lak bila tau dia bg hadiah kt org len..huhu.. Masa tu honestly sy tak faham.

Cuma, satu yg sy msih ingt smpi skrg..masa nyanyi lagu ni dgn dia dan kwn2 yg lain,sy suka sgt tgk dia main equipment tu, smpikan sy rasa setiap patah lagu ni sy nyanyi utk dia, wlaupun tiap kali training sy akan kutuk dia men alat tu... Haha jiwang lak tetiba. Sgt susah nk ingt 2 lagu ni dlm masa 3 minggu dgn nk study lg masa training (byk miming je..hehehe) Tp untuk pertama kalinya, masa dinner mlm tu smbil tgk dia main, sy leh nyanyi penuh semangat tanpa tgk lirik! lepas abis, sy sendiri sungguh terkejut n tersenyum sendirik..haha~

Mlm tu kira dinner terakhir utk student form 5, lepas trial spm. Cm biasa la amik gmbr dgn kwn2. So as usual, sy pn amik kesempatan amik gmbr dgn kwn2 lelaki yg comey2 n classmate (ala..mcm korang tak penah wat..biasalah kn..but no touching okayy.. hehe) Dgn girls pn ada gk..sy ni tak pemilih org nya..hehe. =D So last before nk balik sy ingt nk amik gmbr dgn dak2 nasyid len, termasuk la dia. ktorg pn diri ramai2. sy diri sblh dia (ikut ketinggian la kan) tp bila cameraman nk tangkap gmbr je suddenly suma kwn2 len ketepi n tgl ktorng..huhu.. Somehow, dlm ramai2 kwn2 lelaki sy brgambar, dgn dia rasa tak selesa.. Haha..at that time, sy rasa sy dh tersuka kt dia kot.. (^_^)

Tp ktorng tak bercinta pn time tu.. Lpas SPM ktorng dh berjauhan, tp stil keep in touch.. =)

Ending citer ni? haa..itu rahsia.. ;)

To 'that person', if u read this n stil remember... well..I'm here~ (^_^)

@))->-- Daa~ --<-((@

8 comments:

nadxoxo said...

wah dy..skandal ker? hehehe

Amanda Eltiqaz said...

not a skandal anymore~ ;)

ulik said...

hihi...dyana..kecik2 lagi da skandal..haha...so shuweettt.....
best la kan, zaman skola dulu..
mmg byk la cite2 cmni...tp i xde la..haha :P
yela...xdela cm dyana kan, nk blushing2 segan2 kaver2..hehe
kalo nak, just go for it!! haha

Mohd Erwandi Marwan said...

just teringat lagu NOSTALGIA ms belaja kat U dulu...

miza said...

woiiii... berapi r aku gini. igt aku sorg je skendel ko. wahahhaha

Amanda Eltiqaz said...

skandal je byk...pilihan hati sorang jee... (^_^)

Anonymous said...

miss,lagu yg first 2 tajuk nye kwan ea?nyanyian UNIC..second 2 tajuknye nostalgia nyanyian shotul amal-ezani-

Amanda Eltiqaz said...

a'ah..saya dh dpt dh tajuk dia. En wandi bg ^^

Related Posts with Thumbnails