June 4, 2011

Libido?

I am 16 week pregnant!! (^_^)

Sangat happy dan sangat excited, despite of lack of sleep and quickly exhausted, saya sangat seronok sebab tiap2 hari nampak muka hubby, klau tetiba terasa nak peluk, toleh je dia ada. Hee..

Yelah, dulu sedih tak hengat sebab nak tunggu seminggu tu..bagai seabad lamanya..huuu..

Suatu malam Isnin selepas dinner, saya dengan excited nya bukak website psal pregnancy. "Ayang..apa jadi kat baby kita minggu ni ya?" Saya check setiap malam isnin sbb saya nye first checkup dulu ari Isnin, jadi mcm seronok nak tau perkembangan setiap minggu pada hari Isnin.

"Cuba la buka, ayang baca saya dengar =D" Sambil duduk sebelah saya dan selak surat khabar.

Saya pn explain la satu2, tapi takda la baca mcm budak tadika, sy amik keypoint je. Setiap point kami seronok. ^^ Then sampai satu paragraph ni saya baca tapi tak dpt nak faham sangat...

Spotlight on Increased Libido at 16 Weeks PregnantSpotlight on Increased Libido
16 Weeks Pregnant
In the second trimester, your husband or partner may be pleasantly surprised by the sudden change in libido. Since you're feeling better, you may notice an increased desire to be intimate.

Some pregnant women describe lovemaking as more pleasurable. This is due to increased blood flow to your private parts, causing heightened sensation during relations. You may also find making love more enjoyable due to your sensitive breasts and more sensitive vagina. On the other hand, other women find that intimacy in pregnancy is uncomfortable.

Always talk to your partner about how you feel. If you don't want to have sexual intercourse, you can still remain intimate in other ways – such as cuddling and kissing.
Credit from: http://www.womenshealthcaretopics.com/pregnancy_week_16.htm


"Ayang..libido tu apa? Saya tak penah jumpa abdomen pempuan nama libido pun..?" Sambil saya baca berulang kali nak fahamkan ayat tu.

"Err..libido eh..hm..libido ni macam..camna saya nak citer kat ayang ek.." Dia dok pk dengan muka kerut2.. "Hm..takpala..ayang baca la kat wikipedia tu..saya pun tak tau nak ckp cmna.."

Libido refers to a person's sex drive or desire for sexual activity. The desire for sex is an aspect of a person's sexuality, but varies enormously from one person to another, and it also varies depending on circumstances at a particular time

Credit: http://en.wikipedia.org/wiki/Libido


"Oooohhhh...okaaayyy....hihihihi...ayang tau la maksudnya ni? hihihi..." Muka dh blushing (^_~)

"Tahu..." Sambil buat2 baca surat khabar tapi tersenyum..hihi..

Sorry la..kolot skit.. =P

5 comments:

Una said...

alaaa shuweeetttnyerrrr... ;)

tahniah kak! mesti rasa bahagia sangat sekarang kan? ngee..harap kandungan akak ok sentiasa..

ainol akasyah said...

best nya dah pregnant..congrate sis JOM BACA DRAMA NORA ELENA VERSI NOVEL..RUGI KALAU TERLEPAS BACA

fauzani~ said...

waaahhh...next month dh bleh scan untuk jantina baby=)

Amanda Eltiqaz said...

una:
of coz la..dh lama jauh bila skrg dekat rasa hepi sgt ^^


ainol:
thank u ainol~! nnt sy ushar k =D

Amanda Eltiqaz said...

fauzani:
hehe. tu aa..excited gk ni. tp azam tak nak tgk dulu..tunggu lmbt skit baru surprise! =P

Related Posts with Thumbnails