June 21, 2010

Handphone hilang....

A'ah..hilang baru semalam..tak tau mcm mana boleh hilang. Senang kata sangat tak logic ilangnya..huhu..

Last guna kat umah tuk. Lepas borak dgn kekasih, terus letak phone dalam handbag. Ni atuk pn nampak. Lepas tu basuh2 pinggan, duduk2 kejap then mak cakap nak balik, orang terus je angkat handbag.

Dalam keta, sepanjang perjalanan memang takda bukak handbag smpai la kat umah. Ada singgah pasar borong kejap, tapi tak bawa handbag langsung. Ni disahkan oleh emak

Sampai umah je, terus angkat handbag bawa masuk dalam umah letak handbag atas meja solek. Baring2 kejap, then bila nak cari handphone, tengok2 handphone takda dlm bag..! Cool lagik. Orang tnya mak kot mana tau ada termasuk dalam handbag dia ke kan. Sebab mana tau dalam keta adik keluarkan wat men game ke kan. Tapi dia kata dia takda keluarkan. Handbag mak pun takda. Hm...mungkin dalam plastic beli belah kot...

Belek la semua plastic beli belah tadi..semua pun takda. Ish..takleh jadi ni.. "Achik, tolong call handphone along.."

"Teet..teett...please try again later, tenkiu". Waaaa...saya sudah mula gelabah..kenapa tak dapat call???

Pasukan pencari mula diarahkan untuk mencari handphone yang hilang. Abis beg2 adik, ayah kami cari. Even dalam keta ayah 3 round kami selongkar..masih tak berjumpa... Keletihan jalan tak hilang lagi, tambah letih cari handphone wat saya sangat mabuk..huhu..

"Takpalah..esok cuba cari lagi ya.." kata dia..

Keesokkan harinya..
Seperti biasa saya hantar adik ke sekolah (back to school la this girl..ades..) hantar mak keja, then hantar achik ke rumah atuk. Malam tadi saya minta tolong atuk cari juga kat umah dia tapi tak jumpa. Pagi tadi sekali lagi saya selongkar semua kusyen2 kat umah atuk, bawah kerusi, selak alas kaki, selak bantal2 kat bilik (walaupun saya ingat saya tak msuk bilik atuk semalam) Pun tak jumpa!

Pastu kami teruskan pencarian melalui footpath kami dari umah atuk ke parking kereta. Siap selak2 rumput lagi..masih tiada bayang.. Sedih sangat-sangat... 

Walaupun ada plan nak beli handphone baru, tapi takda niat nak buang handphone tu. 4 tahun handphone tu ada dengan saya, susah senang saya semua dia tahu. Gembira, Sedih, Rindu, Marah, semua guna handphone tu...banyak jasa dia tau. Balik la handphone...tolong la balik... isk..isk..isk..


p/s: Kesunyian rasa hari ni... =(


6 comments:

elizsue said...

woo...
masa p pasar tu handbag tgal dlm kete eh? hurmm...might be stolen kot?pencuri skang dah guna teknologi moden tau..

encHIx laNDax said...

alamk~kesian miss..huhu.x pe...t owang click nuff bnyk2,bole beli baru..hahaa

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hurm.

sabau iyea.

perit wohh ilang hp. walau hp murah tatap sygs kan.

Nina Aman said...

siannye amanda..takpe..ada hikmahnya tu..anggapla takde rezeki..nanti encik tunang belikan baru ye... *wink*

p/s: er...camne nak contact dy??

Amanda Eltiqaz said...

eliz:
oh.takpa eliz, dlm keta ada org masa tu. tak risau sgt.hehe


en landax:
wah..thanks awk! i'll return the favor ;)

Amanda Eltiqaz said...

miss lolly:
btul..sayang contact number, sms n mms..huhu..


cik nina:
msih leh contact. dy dh amik sim baru with the same number. ^^

Related Posts with Thumbnails