February 26, 2009

Baby Wana

14/2/09, Saturday.

Sy dpt call from one of my closest cousin, Kak Wana. Dia dh slamat melahirkan baby pertama dia! (^_^) I was really excited! Haha..trlebih excited lak kn. Ms tu dh pkl 11pm. She gave birth around 630pm. Nk call takut ganggu ke'hepian' mereka..so i've decided to text them "Congratulations!".

Next morning, dok pk apa nk bg hadiah kt diorng, nk beli yg best skit tp ms tu seriusly tak cukup sen. Em..takpala..len kali pk.

20/2/09, Friday.

Suddenly parents sy decide nk pegi Kluang (umah mak Wana) nk melawat baby baru. Waah...sy sgt2 excited lg..tak sabar nk pegi. Ingt nk pegi ari sabtu tp sabtu byk komitment len (dak-kecik-pmr tu sbuk dgn tuisyen, cik rempah yg berdedikasi keja stiap sabtu, dan sy yg ada tugas negara yg perlu diselesaikan). So mlm jumaat tu dh sbuk prepare baju n etc. packing dlm keta.

Aritu sy hntr angah keja n bawa keta ke kolej.Sharp 530pm, mak call suh lepak umah tok kt Pesta ni, then headed to Kluang. Kalut2 gk la..maklumla..org dh biasa balik kul 6pm, suddenly nk balik awl..hikhik. Balik keja suma kumpul kt umah tuk, tumpang mkn (tak sempat nk mandi..huhu) Then trus gi amik cik rempah dr keja, trus gi Kluang. Masa 700pm. Smpi sana dh kul 8pm.

Mlm tu, smpi je sy dh tak sabar nk tgk baby wana tu. Dh lama gk la belek2 muka, tgn, kaki, perut..baru teringat nk tnya...

"Eh, ni baby girl ke baby boy?"

"Baby girl~", wana wana jwb dgn gembira.

"Sapa nama dia?", smbil mata tgk muka baby tu lg..

"Along amik tgk surat beranak dia. Amik kt tepi tu..", tetiba muncul lak husband dia kt muka pintu. Rupanya dr td dia tgkkan ktorng belek baby tu smbil trsenyum je.. (Sweeeet~~ ^^)

"Em...Arissa Qaisara...sedapnyaaa nama ni!"

"Tu aa..ni abg yg bg tau..pnat abg cari nama ni..",jwb husband dia.
"Eleh..org yg jmpa nama ni kt paper..ni nama anak artis tau..best kn!", wana jwb trsenyum lg..

Wah wah...sure diorng sgt gembira kn, seriusly baby tu saaaangat comey~~!

Lpas mkn2, borak2 kosong dgn family tu, ktorng pn pulang ke rumah. Masa time tu kul 1030pm dh.

Smpi umah mmg sgt ngantuk.
Tp smpat la call si dia bgtau ktorng dh jumpa wana. Dia pn knal wana.

Mlm tu trpk jugak...

Actually, before ni ada je cousin2 len yg dh beranak suma, ada yg dh bsar umur 5 6 tahun lg. pastu ada gk baby baru dr cousin len, tp ntah ek..time tu tak amik kisah pn sbnrnya...takda perasaan pn. Klau jmpa pn, tgk suma kata comey, sy pn sibuk kata comey tp takda feeling pn.. Dalam hati,"Takda la comey mana pn budak tu...".

And sblm ni pn, ada gk member yg sgt suka dgn dak kecik especially baby,takleh nmpk baby mesti nk usik, mesti nk amik gmbr..tp sy takda kisah pn..klau blh tak nak aa budak tu dtg dekat..mls nk melayan lg2 klau dia nk mnta dukung..adui..rosak tudung!

Tp somehow, bla dgr berita wana dpt baby tu cm excited la pulak, then smpi sana, bla sy kata, "Waaaah...comel nye baby niiiiiiii~~~~" I really mean it. With the true and honest facial expression. Haha..sblm ni palsu blaka!

In the end, tak bawa pn hadiah utk baby tu...hukhuk..lupa nk beli. Takpa2 sy plan nk beli akhir bulan ni, then bawa jmpa dia bla dia dh balik jb nnt (^_^).

Tp..tp..bla dgr citer kak wana tu..menakutkan gk ek moment2 lahirkan baby tu..scary~~
Blh tak mengandung pastu cukup bulan tetiba baby tu dh kuar? atau tetiba bgn pg dh muncul kt sblh? Ish..mls nk pk..

Ni haa gmbr baby tu..dia kna sakit kuning skit..mungkin tak putih sgt mcm mak dia, lps ok nnt mesti lawa kn. Pastu rambut dia lebat n lembut. Baik pulak tu..tak byk meragam.. =) Pastu dia suka sengih2 bila tdur!

Sy tnya wana, "ntah apala dia mimpi tu ek".
K wana jwb, "Tu dia tgh men dgn 'adik' dia la tu agaknya..", smbil senyum tenang..
"Adik?? dia kn sulong..adik mana??", conpius sy..
"Uri dia tu..uri dia tu kunun adik dia la..wana tanam depan umah, dia tgh usik Arissa agaknya.."

Ish...wana ni..btul ke? Hm..ntah btul ntah tidak, tp sy pn kata cmtu gk..lepas beberapa lama, uri tu ilang..kununnya org dulu kata, ia msuk dlm perut ibu smula bla ibu tu mengandung lg..

Apapun, hope wana sekeluarga happy dgn 'org baru'~!! (^_^)

2 comments:

nadxoxo said...

bagi nadiah sume baby adelah comey! (ikhlas, haha) :D

Amanda Eltiqaz said...

nad mmg keibuan dr dulu~
adakah skrg ku jua begitu?? (~_~)

Related Posts with Thumbnails