February 13, 2009

Jom movie~

Okay, since dh cerita psal movie, jom tgk apa cerita yg kami berdua tgk bersama-sama ;)


1 - Lord of The Ring - The Two Towers

Masa ni ktorng baru abis SPM 2002. Ini adalah first movie yg sy tgk kt wayang seumur hidup sy. Dan first time kami so-called dating la kot. Sbb time pd sy itu bkn dating, itu cuma "kluar jln sama2" sbb time tu sy anggap dia kwn lg, tp maybe ada skit la..skiiitt je feeling =P And itu la first time sy kuar dgn lelaki sama2..tu pn bawa adik2..tp smpi shopping mall suh adik-adik jln tmpt len..haha.



2 - Harry Potter

Tak ingt yg mana satu, tp rasa dlm 2003 cmtu kot. Time ni kira blh dikatakan brcouple la jugak wlaupun tak mcm couple. Kami jmpa pn plg byk setahun 2 - 3 kali. Klau dpt kali ke-3 tu dpt la dlm 2 3 jam pastu dh. Tp adalah sekali tu pegi gk tgk wayang. ^^




3 - Mr & Mrs Smith

Haa..ni best skit..time ni kira dh mesra2 alam la kot gitu..ada lah jumpa tu dlm 3 -4 kali setahun. rasa dlm 2005 kot. Time ni konon nk tgk citer romantic skit. Tp xda maknanya nk tgk full romantic version, mesti ada gk lasak2..so utk memuaskan hati dua2 pihak kami tgk citer ni. Best~~~





4 - Bourne Ultimatum

Ini masa kat JB. Dh takda citer apa lg nk tgk (mengikut cita rasa dia). So tgk citer ni..ntahlah..tak faham pn jln cerita dia sbb sy dulu tgk Bourne Supremacy tu pn setengah jln.. Pedih2 mata gk kena tembak je keja..tp best sbb dpt couple seat. (^_^)




5 & 6 - Quarantine dan Record.

Yang dua ni ntahlah...serupa je jln ceritanya...tak pasti apa motif nya. Leh tgk balik kt
sini.

Actually ada lg 1-2 cerita seram yg ktorng tgk, tp sy tak ingt la tajuk ia apa. Lgpun tu cerita Korea n Thailand tak silap. Tp seingat sy ni je la 6 keping movie yg kami tgk bersama2 di wayang. So, tak sure korang nk kata apa tp kami mmg tak tgk romantic movies.. But the best part is, we both appreciate every moments sbb SGT sukar utk kami ketemu. (kecuali baru2 ni je la..sejak2 dia dh keja ^^)

Klau tgk, tgk sorang2 kt bilik pastu ym dia, bgtau, "awk, sy tgk citer ni..best la..nnt awk tgk ek~"
Klau bernasib baik dia akan tgk, klau tak, biasanya dia tak tgk. Tp citer yg dia tgk biasanya sy pn tgk kecuali pembunuhan yg melampau dan memeningkan. Hehe.

Sekian.

2 comments:

[re-arrange] said...

quarantine and rec mmg cite yg sama.. tp rec spanish version and quarantine us version lah.

quarantine adapt dr cite rec. tp cite rec lambat smpi malaysia - so quarantine sampai dulu. haha.

Amanda Eltiqaz said...

thanks.
actually dh ada dh post psal 2 movie bengong ni: http://amandaeltiqaz.blogspot.com/2009/02/updated-record.html

Related Posts with Thumbnails