February 7, 2009

Tag #4: What I Like About Myself?

Okay..she made it 'like a tag'..haha.. Tu nk cover la tu biar tak nmpk dia sorang bangga diri...skrg dia nk ajak suma org pn bangga diri.. haha..very clever..!

Sumber: Dari serorang nenek kpd wanita manis dan masam

Okay..actually to be honest, sy tak letih sgt pn dgr org merungut dia tak cntik sdgkan kecantikan dia tu mcm puteri ketujuh dan duduk atas langit teratas (langsung tak dicemari habuk asap keta..huh) BUT sgt menyampah sbb dia tu TAK BERSYUKUR!

Um...cmna pn, lama gk nk fikir apa yg sy suka (physically) psal diri ni. Hampeh kau miza!

Okay kita start dr atas.

1. Hair
I love my hair sbb dia wavy. bkn curly bkn straight. hehe. Org yg slalu puji my hair is soft is miza. so sbb tu sy rasa dia btul kot...sbb dia tu jujur..haha! My sisters tak leh dipercayaai sbb ktorng mmg suka saling mengutuk wlaupun dia tu cantik..biasala kan.. =P Cuma teringin gk nk wat rebonding..tp nnt tunggu time leh tunjuk kt husband..skrg nk menunjuk pn kt adik2 je..apa kelas..

2. Lips
sbb ia comel..haha! sbb 'dia' kata dia suka bibir sy.. =P Eii..geli2

3. Body skin
Sbb ia soft. tp tak suka sbb ia sensitive..kata doktor trlebih protein..huhu. Slalu alergik bla trkena sabun buku bsuh pinggan lama sgt..msuk tmpt brhabuk sgt..panas lama sgt.. Sbb tu suka BODY skin shj sbb kulit bdn tak trdedah bnda2 tu suma (^_^).

4. Legs and Hands
Because I have no problem with them..they are nice.. ;)

Other parts..um...maybe have a little dislike here n there (stended aa pempuan kn..) but nothing to be changed.. Sume tu akan berubah gk lepas kawin kang..jgn risau..hehe~

Um..okay..since kita dh start ckp psal body parts..just tringat sumthing. Actually ada one thing yg pernah jd kerisauan sy sejak dr sekolah rendah smpi la dh abis uni.... Wlaupun at first rasa tak kisah, but each time ada org tegur akan rasa tak selesa...perkara itu adalah...

The way i walk...

Masa sekolah rendah mungkin tak amik kisah sgt psal teguran ni suma sbb tak kisah pn psal kecantikan diri sgt..lgpn masa tu tak trpikir nk ngorat laki2..hehe. Tp kwn2 yg brmulut leser suka tegur org jln cm anak kucing. Tp anak kucing kaki empat..cmna leh sama? Okay..ms tu sy mmg bodoh skit bab2 haiwan ni. so biar kn..

Sekolah menengah. Mungkin ada hati skit kot kt lelaki wlaupun sekolah all girls. Rmai kwn tegur jln cm kucing la...jln simpang siur la...jln cm model la (ok..statement ni dtg dr makhluk yg agak dibenci, jd takleh pkai..it's not a compliment..) Pernah tnya kt best fren, dia kata, "ok je kau jln tu..takda mslh aa..biar je.." Tp sometimes dia akan tegur gk, especially time bla sy bawa pinggan yg penuh dgn kuah dan pegang menggunakan dua2 tgn..
"Dyana, jln tu elok2 skit..kn bawa pinggan tu..jgn lenggok2!" "Eh...dy bawa tegak je tgn ni tau..tak lenggok pn..huhu.." "Yeke..? cuba jln tgk.." Dgn gaya berjalan tegak...sy pn brjalan.. tetiba diorng gelak.. "hurm...takpala dy..asalkan lauk tu tak tumpah....hehehe"

So what's the problem? The problem is...mereka2 tu kata sy jln buat2 lenggok...but i realize that I NEVER lenggok, I jln tegak instead...

When I msuk uni..my first year was quite scary. Tiap kali nk gi blok academic atau mana2 la...ktorng kena pass through lorong asrama lelaki... First sem, sy jln beramai2..time ni ok sbb takda org knal sy sgt. Then lama2 sy realize that the group of girls yg sy slalu jln sama2 ni adalah jenis girls yg glamour n suka dikenali rmai boys..

Huu..that's scary..i dont like being acknowledge by boys...Diorng tu jenis yg suka kutuk girls brsama group girls yg cntik2 td... pempuan tu tembam la..pempuan tu selekeh la..pempuan tu ini, pempuan tu itu...hoho...i cant stand with a group of boys yg suka gossip psal girls cmtu. Seboleh2 akan avoid hanging around with them.

Tp sy tak kisah lak nk hang out dgn beberapa boys len..especially member2 x-mrsm lah. Since sy kurang join glamour-girls td, my hope is, those boys tak akan knal sy n tak akan amik tau psal sy. but i guess im wrong sbb sy dgr dr kwn2 len sy ada nama baru 'dak-jln-control' sbb diorng kata sy jln lenggang lenggok. Hoho..

Even ada ms tu sy jln sesorang nk gi kelas silat memalam, ada beberapa boys turun asrama n jln depan sy smbl nyanyi "tiru mcm sayaaaa". Ish..sabar je la..skali bg penumbuk putus urat tengkok hang tu tau! Aah..wat selamba jln melalui diorng trus gi kelas..

Sy trpaksa ikut jln tu sorang2 utk gi kelas mlm selama beberapa sem. First sem sbb gi kelas silat, pastu 2nd sem sbb gi kelas drama n teater (sy sorang je pempuan sem 1 yg amik kelas silat tu) Pastu lama2 dh knal bebrapa lelaki yg satu kelas drama & kelas silat. pegi n balik akan saing diorng. Sejak tu dh takda org panggil 'dak-jln-control'. Tp diorng jerit nama "dyana" dr bilik asrama msing2. mungkin dh tau nama kot =P Harapan supaya diorng tak knal sy, Yelah..rmai tu, satu batch ada 300++ students engine + it/is, sure diorng tak leh knal nye. Tp..tau gk...

Cnth gmbr budak kena bedongAkhir sem di UTP, diorng dh tau kot, jln tu takleh nk diubah..

Selepas beberapa research dibuat (soal selidik mak bapak especially..haha) mak kata tu sbb sy ni trlebih BEDUNG. Bedung tu apa? Bedung tu prbuatan membungkus baby baru lahir. Anak org len bedung skjp je. Tp mak kata sy smpi dh dekat setahun pn msih nk bedung lg.. Selesa kot..cm duduk dlm kepompong..hehehe (^_^)

Tu la jd bila besar jln nk kepit2 =D

5 comments:

nadxoxo said...

Dy jalan ayu gitu. Kalo dah semulajadi tak apa lah, kalo buat2 tu yang menyampah tu. Tapi kita kenal awak mcmana. Dun worry k :)

Comel je kene bedung sampai setahun. Baik giler tak memberontak :P Kebanyakan budak2 zaman sekarang tak suka dibedung tau! Even br je lahir..

zyezah said...

ouh blog dy menarik ~~~
dun worry apa org kata tentang kita as long as kita always positif (apekah yg aku merapu?)

org baling tahi, kita baling bunga gitu ....

happy always ^_^(aku tau life ko skang mmg sangat2 hepi...yeay~~)

..:::R A I F A N A:::.. said...

bile bc post ni...terbyg2 cara dyana jln...emh melenggang kangkung gak...haha...xpe2...pedulikan sumenye...we know ourself better...

miza said...

oh dy,m i remembered ms first year tu, aku lom knl ko pun lagi. but i DID heard some girls yg point kt ko and kata kt aku "dia tu saje je jln camtu. mengada!".

bila knl ko, aku tau, cara jln ko mmg malambangkan watak ko - lemah lembut. so no worries bout that la.

prempuan mmg vicious sket when it comes to our own sex. huh...

Amanda Eltiqaz said...

yeay~ aku suka miza jln skrg..show what u have ;P

Related Posts with Thumbnails