February 14, 2009

Rumput Yg Panjang

Sy dedicate lagu ni utk semua rakan2 sy baik yg jauh mhupun dekat, semoga ia dpt mengeratkan silaturahim antara kita. Lagu ini jugak ditujukan khas utk si dia.

Lagu ini telah dinyanyikan secara berjemaah pd suatu ptg yg gembira oleh pelajar2 yg diketuai oleh seorang budak 'putra'. Amat indah dan blh di'elobrate' sesedap rasa.

Mari kita nyanyi sama-sama~
Dgr ya!

Atas rumput ada kaki
kaki cantik tak boleh lihat..

Kaki atas rumput,

Rumput yang panjang~~


Atas kaki ada lutut

lutut cantik tak boleh lihat..

Lutut atas kaki, Kaki atas rumput
Rumput yang panjang~~


Atas lutut ada peha

Peha cantik tak boleh lihat..

Peha atas lutut, Lutut atas kaki, Kaki atas rumput

Rumput yang panjang~~


Pd ketika ini suma dh gelabah dan berpandangan sesama sendiri dgn penuh tanda soal.
Cmna ni? Apa selepas peha?

Ada yg jwb, "Atas peha ada perut..perut cantik tak blh lihat.."
Tp putra kata, "En bukan2..sblm perut apa?"
Jwb pelajar, "Pehaaa..."
Kata putra, "Ish..bkn...awk ni..awk suma ni takda ke bnda tu??? Dgr sy nyanyi.."

Atas peha ada 'ehem'
'Ehem' cantik tak boleh lihat..

'Ehem' atas peha, Peha atas lutut, Lutut atas kaki, Kaki atas rumput
Rumput yang panjang~~

Haha..sy suka sy suka~ ^^

Okay semua, truskan menyanyi!

Atas 'ehem' ada perut
Perut cantik tak boleh lihat..

Perut atas 'ehem', 'Ehem' atas peha, Peha atas lutut, Lutut atas kaki, Kaki atas rumput

Rumput yang panjang~~


Lepas tu semua group pn mncari idea apa nk letak atas perut tu..hihi. Ikut korang la, yg penting gmbr2 yg lawak tu suma dlm genggamanku~~ (^_^)

Sumber dr: blaja dr pengalaman di Kem Kaizen. (First ni dgr lagu nih..hehe)

15 comments:

Syamim A Manaff said...

knp bila sebut ehem miss suka?

Amanda Eltiqaz said...

sbb bla tringat muka korang time nyanyi part tu sure sy trgelak sndri..hehehe

Muhd Hanis said...

eh ehem tu ape????try to google it tp xde jawapan yg sesuai pn...wondering neh dy...wkwkwkwkw

zhu baik said...

dy.. gumbira n bahagia kamu ya... ke sbb "ehem" tu? lalalla

Syamim A Manaff said...

oh. nasib baik tak seperti yang saya sangkakan

Dhiya said...

lagu rumput yg panjang like lagu wajib semasa orientasi..mse sy kena orientasi nie dulu2, kena gak wat benda alah tuh.."ehem" buat sang lelaki gelak2..sang ppuan merah padam mukanya..hehe

Dhiya said...

lagu rumput yg panjang like lagu wajib semasa orientasi..mse sy kena orientasi nie dulu2, kena gak wat benda alah tuh.."ehem" buat sang lelaki gelak2..sang ppuan merah padam mukanya..hehe

Amanda Eltiqaz said...

hanis: ala..lg nk google..dak umur 7 thn pn tau~ la la la~

zhuhanis: cm sama aa nama korang..adik beradik kah? mana tak gembira dpt anak2 kucing cmtu..hikhik

syamim: apakah yg kamu sangka? ish ish..otak sy msih suci murni tanpa ada sebarang debuan..

dhiya: iya? asal sy tak penah nyanyi ek lagu nih? (adakah sy ada iras2 katak dibawah tempurung??)

Muhd Hanis said...

tu la masalah nyer...sy ni bkn bdk umur 7 tahun...mb otak sy suci murni lagi kot...belum smp masa nk memahami semua tu...wkwkwkw

Amanda Eltiqaz said...

ala hanis budget suci..klau nk tau tnya sham..sham tok guru trhebat di abad ini psal 'unknown' statement cmtu..haha =D

Dhiya said...

Amanda Eltiqaz,
adakah anda maksud sham is sir sham..
Waaaa, mantap sir sham..hihihi =p
yup, sir sham is guru terhebat n mentor terhebat..=D
p/s: kim salam sama sir sham..

Amanda Eltiqaz said...

dhiya: eh..a'ah...huhu.. lupa sebenta sy sdg brckp dgn xxx-mentee dia. =P

mean machine's said...

muke sape yg miss gelakn sgt tu....??

lgu nie menguji daya ingtn....huhuu miss dh try blum??

Muhammad Tarmizi bin Kamaruddin said...

atas rumput ada kaki,
kaki cantik tak boleh lihat,
kaki atas rumput, kaki yang cantik.

atas kaki ada betis,
betis cantik tak boleh lihat,
betis atas kaki, kaki atas rumput, betis yang cantik.

atas betis ada peha,
peha cantik tak boleh lihat,
peha atas betis, betis atas kaki, kaki atas rumput, peha yang cantik.

atas peha ada pinggang,
pinggang cantik tak boleh lihat,
pinggang atas peha, peha atas betis, betis atas kaki, kaki atas rumput, pinggang yang cantik.

atas pinggang ada perut,
perut cantik tak boleh lihat,
perut atas pinggang, pinggang atas peha, peha atas betis, betis atas kaki, kaki atas rumput, perut yang cantik.

atas perut ada dada,
dada cantik tak boleh lihat,
dada atas perut, perut atas pinggang, pinggang atas peha, peha atas betis, betis atas kaki, kaki atas rumput, dada yang cantik.

atas dada ada bahu,
bahu cantik tak boleh lihat,
bahu atas dada, dada atas perut, perut atas pinggang, pinggang atas peha, peha atas betis, betis atas kaki, kaki atas rumput, bahu yang cantik.

atas bahu ada leher,
leher cantik tak boleh lihat,
leher atas bahu, bahu atas dada, dada atas perut, perut atas pinggang, pinggang atas peha, peha atas betis, betis atas kaki, kaki atas rumput, leher yang cantik.

atas leher ada kepala,
kepala cantik tak boleh lihat,
kepala atas leher, leher atas bahu, bahu atas dada, dada atas perut, perut atas pinggang, pinggang atas peha, peha atas betis, betis atas kaki, kaki atas rumput, kepala yang cantik.

atas kepala ada saya,
saya cantik tak boleh lihat,
saya atas kepala, kepala atas leher, leher atas bahu, bahu atas dada, dada atas perut, perut atas pinggang, pinggang atas peha, peha atas betis, betis atas kaki, kaki atas rumput, saya yang cantik.

Amanda Eltiqaz said...

oh..ni agak baru! especially statement yg terakhir tu..hehehe

Related Posts with Thumbnails