February 13, 2009

Tag 5: 5 Romantic Movies

Sy telah ditag oleh cik mamaaina.

Klau ikut situ ptut kena letak 5 ROMANTIC movies yg sy nk tgk dgn my loved one. Tp mslh nya, 5 movie pertama yg sy tgk dgn dia sumanya bkn romantic tp sy suka gk tgk dgn dia (sbb 'DIA' kn..sume pn best.. =P) Lgpun, takda pn movie romantic yg sy nk tgk dgn dia..sbb dh tau dia tak suka jd klau tgk gk jd tak best. Baik tgk sesorang. Tp sy suka tgk movie seram2 dgn dia ^^


Tp klau nk wat ada2, ada 2 movie yg mmg sy teringin sgt nk tgk dgn dia dulu:

1 - Titanic


Suma org pn tau kot jln cerita movie ni, so rasa tak payah la nk explain sgt kn..hehe. Tp utk pengetahuan semua, wlaupun movie dh kluar since sy darjah 6 tp dpt tgk movie ni for real (siap beli cd tu..huhu) pd tahun 2005 iaitu semasa praktikal. Dh gian nk tgk movie, then tak tau nk beli movie apa lg, sekali teringat yg sy tak pernah lg tgk citer ni wlaupun dh lama teringin nk tgk sejak darjah 6. Bayangkan, blh hafal lagu ni dlm masa seminggu je, sedangkan tak tgk langsung cerita ni, and sy ms tu mmg TAK PANDAI LANGSUNG nk cakap IN ENGLISH~ haha. Ni suma pengaruh rakan sebaya. =P



Ini mengisahkan 2 org pasangan yg berutus surat melalui post box, lps beberapa lama baru diorng tau yg diorng ni trpisah antara 2 jarak masa yg berbeza! sorang tahun 2004 sorang lg tahun 2006. Mmg tak logic la..sy tau si dia mesti tak brapa berkenan citer cmni, tp sy suka tgk cara diorng handle suma mslh diorng, cara diorng discuss and tolerate, dan yang plg buat sy terharu sgt2 kesetiaan lelaki tu dan determination perempuan tu utk berjmpa. Sy tgk citer ni pkl 2am, tp blh nangis...huhu.. bkn sedih, tp terharu.. Mmg SGT best~

Movie lain takda, tp klau series, klau blh, klau blh la...sy suka nk tgk smula series MY GIRL dgn dia =)

Okay, sy nk tag:
Cik Ulik
Cik Rai
En Noob
Cik Sugar
Cik Zyezah <-- dak ni sure byk hehe
Cik Nad


10 comments:

ima said...

jiwanggg!!!

Amanda Eltiqaz said...

huahuahua~~~
malu...^^ (smbil tutup muka)

Anonymous said...

oits siott
aku sudah insap nih
hihi~ aku hanya layan sinetron je...wahahha

-z-

Syamim A Manaff said...

Miss cuba cari The Notebook.

Stars rachel mcadams and ryan gosling

seriously, it's worth watching.

Muhd Hanis said...

duh di tag plak...klau ngn si dia movie seram pn jadi romantik pe hahaha...gotcha!

Amanda Eltiqaz said...

jij: laa yeke? tetiba terasa nk tgk gmbr kau skrg aa jij~ (apa kaitan dgn movie??)

Syamim: mana nk dpt? naaak~

Hanis: ala hanis..jeles aa tuu! haha..kantoi =P

Syamim A Manaff said...

nant saya bagi. ok?

raptorarena said...

aiseh..suma mcm cite lama je..
umm..changeling msuk kategori romantik x..?

cite rec or quarantine..? hehe..

Amanda Eltiqaz said...

klau angelina jolie jmpa brad pitt tgk citer apa pn leh jd romantic kot ^^

Amanda Eltiqaz said...

Syamim: Okay, tq syamim~!!

Related Posts with Thumbnails