March 11, 2008

Expedisi sekolah ke sekolah

Okay, hari ni kami di tingkat 3 office tmpt keja sy telah digemparkan dgn berita kelas akan di cancel esk! Haha..ini ada berita gembira buat sy n student..sbb? sbb takda kelas~~~ hari rabu adalah hari plg penat dlm seminggu sbb kelas deret2..dr kul 845 - 1245pm and 200 - 500pm.

Tp mengapa? Berikutan pengeluaran result spm pd hari esk, jd kami2 ni sbg lecturer diarahkan bersama2 berganding bahu dgn org2 marketing utk wat promotion kolej sy dr sek ke sek. Er...ni yg leceh..biasala kan..klau gembira mesti ada sdih nya.. and bila ada sedih..mesti ada gembiranya balik..hehe.. Gembira nya sbb sy cuma kena gi 4 buah sek (dgn sorang lg staff) yg leh kata agak dekat la dgn area rumah saya.. (^_^)

Compare dgn lecturer len trpaksa gi smpai ke jb, mersing, kluang, muar and sek2 tu suma bkn dkat..and bukan suma sek diorng tau jln..ada yg tmpat tak penah pegi pn..huhu...apa blh buat..kami cuma mkn gaji..tugas hakiki sbg lecturer trpaksa di tinggalkan demi kptm. Ntahla..dgr ura2 diorng wat suma ni sbb nk cari students lebih utk next intake, sbb ada cadangan utk revise balik gaji leturers (yii~~)

So, esk sy kena gi SM Dato Sulaiman, SM Dato Onn, SM Tunku Putra n SM Penghulu Saad. Hehe..drpd 4 ni sy cuma tau 2 sek jek..yg 1st n 2nd, sbb sy penah bocor tayar keta n trpaksa tunggu dpn sek tu, dua2 sek ni sebelah2 je. Yg lg dua tu sy tak tau..tp tunku putra tu rasa mcm opposite direction mcm utara-selatan klau dr sek dato2 td..

Apapun, hope i can enjoy the moment tomorrow~~ ;)

p/s: adik sy ada amik result spm esk..so doakan smoga dia berjaya k!

@))->-- See ya~ --<-((@

2 comments:

gajahchan said...

hehe, jd marketing laks ek..promote2 kolej mu sendiri..

sure seronok kan dapat tgk suasana skolah yg sudah lama ditinggalkan..sure leh di imbau kembali kisah2 manis n pahit time kat skolah..hehe~

tp tu la, seb baik skolah menengah jer..kalo skolah rendah mmg aku x igt..haha~ mgkn sbb skolah rendah x bes menyebabkan aku x mau igt langsung atau wat2 hantuk kepala kat dinding utk ilangkan ingatan lama tuh..

tp kat skolah menengah paling bes aku rasa..dgn fly n isap rokok nyer..masyuk n heaven gak~ ada la jugak time kena rotan ngan warden n diri dpn stage sbb fly..haha~

kenangan manis uimpama gula akan menjadi semakin manis seperti madu la plak skrg nih~

amanda eltiqaz said...

Hehe..btul2! Klau dpt gi balik mrsm mersing aku dulu lg best..kn situ lg byk kenangan manis aku sbnrnya.. Place where two hearts start to know each other (^_^)

Related Posts with Thumbnails