March 9, 2008

Isnin lg..

Esk adalah isnin..
saya tak suka isnin sbb kena keja..klau dulu kena gi sekolah, bila naik university kena gi kelas lak, tak pn kena hntr esemen. ni dh keja..malas nyaaaaaa nk gi keja..huhu..

Sbnrnya, isnin lepas (3/3/08) saya amik mc, rasa kurang sihat dan malas nk gi keja yg amat sgt. Jd pg tu gi la hospital kerajaan utk amik mc (sbb situ free.. =P) Lepas tu sy rehat kt umah atuk. Ingt pg tu dpt la rehat sperti yg diidam2kn..rupanya langit tak secerah yg diharapkan.. Pg yg indah tu jd kelam bila dpt satu call dr office (sbnrnya dpt 2 calls, tp 1 tu tak sedar sbb trlena) Sy diminta hantar document yg diorng suh wat. sy dh siap cuma lum print, jd sy disuruh hntr hantar hari tu jugak.. Yg sedihnya, file tu takda pd sy ketika tu..kt umah sy di parit sulong =(

Dlm keterpaksaan dan sakit kepala tu sy gagahkan jugak la cari keta n drive balik ke rumah.. Perjalanan dr umah atuk - umah sy lebih kurang +-25km gk. Klau takda jam biasa akan amik masa 20 min minimum (dgn kelajuan yg halal disisi undang2 ek) klau jam mcm pg2 tu biasa amik masa 30-40min, tp...tanpa sy sedar...pd hari tu sy cuma amik masa 20 min pegi balik!! Huhu...unexpectedly sy dh drive lebih 100.. Tp seriusly sgt pening..drpd tak pening sgt, jd sgt pening.. Tiba office tu jmpa student nk snyum pn tak larat..dr berat sgt kepala.. Cmna pn, hntr gk la document tu, siap print suma. Balik tu trus je tdur~

Termasuk hari tu, dh 2 kali sy time sy mc trpaksa gi office, which i think VERY inappropriate.. Cmna pn maybe ni sumthing yg sy kena biasakan.. Bak kata lecturer kt situ, "Biasala tu.." so maybe i should follow the stream.. =)

Somehow saya rasa, makin lama..motivasi sy kerja situ mkin kurang la..cmna ni.. =( Ke sy kena cari 'semangat' baru.. =P Tp tak jumpa lg junior2 cute utk jd semngt ni..dulu semangat nk gi kelas bla ada lecturer best! tp skrg..kena cari student comey2 n cute ke? haha~ takdala..klau dh start bosan..ni maksudnya..dh ptut amik cuti pnjang~~!! Tak sabar nk abis kn semester ni & amik cuti seminggu! ;)

@))->-- See ya~ --<-((@

2 comments:

gajahchan said...

ari tuh time engagement, ada sorg staff nih tanya manager : mcm mana nak naikkan semangat kerja kita yg makin hari makin kurg..kalo ikut hukum fizik, tenaga takkan hapus tp cuma akan bertukar ke bentuk lain

mcm letrik --> chaya --> haba dan lain2

pastuh, manager tuh jawab la sbb ikut pengalaman die. ramai org tgk die hepi jer keje walaupun anak buah byk wat hal..nasihat dia, niat sblm g kerja itu penting.

kalo kita dah pasang niat mls g kerja, satu hari kita akan malas g kerja..kalo kita pasang niat nak buat kebajikan n jalankan tanggungjawab..insyaallah allah permudahkan kerja seharian mu.

lg satu, senyum itu penting dan jangan duduk satu tempat lebih dari 45 minit..sentiasa kan bergerak (jgn duduk jer..bgn n jalan2 la skit2)..ia akan buatkan badan kita x letih sgt..yg penting, buat la lawak atau borak2 (itu yg slalu aku wat time keje nih..x pun makan gula2 member)

haha, itu la kot yg aku nak kongsi. selamat mencuba.

amanda eltiqaz said...

hmm..aku rasa mungkin aku tak smpat duduk kot..asik jln je. satu kelas 1 jam..klau 3 kelas deret2 dh 3 jam aku diri..trmasuk turun nek tangga.. hm...jgn trkejut ek klau aku dh jd tulang gerak hahaha~

Related Posts with Thumbnails