March 15, 2008

Terharu~

One day, i have lab session dgn students from DIT 2 (refer to last post: Alkisah student saya) Usually untuk lab session dgn diorng ni sy bg kelonggaran utk buka apa2 pn website as long as diorng ni siap apa yg sy suh tanpa tiru sesapa. Time ajar of course sy suh diorng tutup, i trust them n bgusnya diorng dgr kata. Bila time wat programming, baru diorng leh buka music or whatsoever..as long as tak ganggu org len n siap. klau tak fham, sy ada. Not sure about other lecturer but for me..wat programming mmg pening..klau tak dgr music mmg tensi lelagi klau baru nk blajar.. so up to them.

Tp utk this session, for the first time sy tak bg diorng buka apa2 pn. even ym. sbb tajuk Function. i can say, this the 'best part' bla nk wat programming, mesti ada function n susah nk fhm utk awl2 ni. so as usual briefly discuss apa dh blajar previous class b4 start wat lab exercise. Bgusnya diorng try gk nk wat wlaupun merungut2 susah n tak tau nk wat. Cuma yg sy geram, ada gk yg buka juga site2 len.pastu panggil sy kata tak faham..sy tunjuk skit..then suh tgk kt notes..nnt diorng study tau kt mana nk cari kt notes.. (diorng ni suma bnda nk disuap..ntahla..) pastu tgl kjap gelak2 lg..tgk site la tu..pastu rungut2 lg kata tak leh run lak...syntax error je pn..sy suh cari sendiri sbb error tu adalah error yg sama, dh byk kali kuar dlm setiap lab n sy dh bgtau solution nya... Tp dlm geram2 tu tunjuk gk la..

Okay, last exercise sy bg n suh try sndri. (2 lab exercise first biasa sy dh bg program, salin n cari error n tgk output) Start yg ni msing2 dh wat muka pnat...sy tau diorng pnat...dh kul 4 lebih pn..kpala pn dh tepu agak nya...tp kena gk wat sbb nxt class nk start new chap so diorng kena mhir ni dulu baru leh faham yg akan dtg..masa lak dh suntuk takut tak sempat abiskn syllabus.. Cmna pn sy kata..okay wat skrg..wlaupun hntr next week, tp bla try skrg at least tau apa nk tnya..so leh tau kt mana nk cari solution nya.. Tp diorng wat keja msing je..tgk site..borak2.. ntahlah..utk kelas yg cuma 11 org...obvious sgt la kan klau diorng dh bosan..lg 5 min nk abis waktu..

Sy ckp "thank you" and no reply.. (maybe tak dgr sbb bising sgt..) so sy diam n kuar je lab tu.. Klas ni bgus nya setiap kali abis kelas girls nya akan salam dgn sy..SETIAP kali k.. cm ajar dak sek..hhe.. Tp utk lab kali ni..dh diorng buat dek..sy pn kuar je..tak sempat nk salam.. sy pn ada kelas len after that.. sy dh kluar pntu baru diorng kuar nk salam.. Hm..terasa gk...tp snyum je.. pastu agaknya diorng ingt sy majuk lak..

On de way nk gi kelas strusnya, diorng dtg2 nk salam lg..huhu...pastu mnta2 maaf..sy takda la marah kt diorng pn, faham diorng letih td..cuma sy ckp thank you takda respn..sy kuar je la... Cm kelakar pn ada.. sy tgh ngajar tu pn diorng tunggu kt pntu nk mnta maaf..

Yg best nya..bla sy abis ngajar kelas terakhir tu, naik office tgk atas meja ada mcm2! coklat, jajan, kek coklat n surat..hehehehe.... Siap ada surat tu!! lecturer len dh ingt sy ngamuk dlm kelas lak... Sbb diorng kata, slama diorng ngajar..diong mrah2 student takda pn yg dtg mnta maaf cmtu..bg coklat suma2. Klau diorng majuk pn, yg dtg cuma mnta maaf. lecturer kn..marah2 diorng pn skjp je, ngomel2 sndri..pastu esk dh okay dh. haha..

Tp, ntahla...dpt coklat yg skit tu pn sy cukup suka.. maklumla..jarang dpt hadiah2 cmtu.. Thank you u all~ (^_^)

@))->-- See ya~ --<-((@

3 comments:

miza said...

you deserve it la. surely ko lecturer favorite derg. aku dgr citer cara ko lyn students ko pun dh rs cam jtuh chintaaaa~ dgn ko. ini kan plk derg yg sll jumpa ko. surely ramai yg simpan hati kt ko. muhahaha

cuba tya students ko yg lg tua dr ko tu, camner wanita idaman derg, sure derg jw 'klula dpt wanita sebaik miss dyana...mmg tk cari lain...' (buat muka berangan di sini)

lol

gajahchan said...

aku cuma mampu tersenyum sbb apa yg ko buat berbaloi rasanya..kadg2, ucapan terima kasih pun boleh buatkan hati kita gembira sbb org itu ikhlas utk menghargai usaha kita.

mgkn takdir mu boleh jadi seorg lecturer yg baik n disukai ramai..silap2, leh jadi head department laks..insyaallah~

amanda eltiqaz said...

Waah...korang lak wat aku trharu~~ (^_^)

Hehe..mula2 lg kot..berdarah student lg..kot mana tau aku dh tua kang bertukar rupa laks.. =P

Related Posts with Thumbnails