March 8, 2008

Oprah & Celine

Ini adalah salah satu rancangan yg saya sgt suka tgk. (^_^) Wlaupun tak dpt tgk setiap episod..tp klau bosan2 cari gk video dia..mana2 yg ada la. Bila kt umah..weekend cmni..kdg dpt tgk oprah ni kdg tak dpt..sbb..kami cuma ada satu tv..so rancangan yg kami tgk ikut sape pegang remote... =P

Okay, hari ni..plg sy suka...(byk citer dia pn sy suka..hehe) tp sbb hari ni nye episod adalah dgn celine dion.. I like all her songs~! Dan samada korang percaya atau tidak..most of the time klau sy dgr lagu dia..sy akan nangis.. bkn nangis teresak2 pn, tp tetiba je ada bendalir kuar dr celah2 mata..sy tak suh pn ia kuar.. Sbb kebanyakan lagu dia very related with my life..jd wat sy rasa mcm dia nyanyikan apa yg saya rasa..hihi..

Nk jdkan cerita..sy start suka celine sbb lagu titanic.. Ya, sy ngaku sy tak pernah tgk citer tu pn masa sy dgr lagu tu. Sy suka citer Titanic sbb:

1) hero dia hensem yg amat sgt (ms tu sy darjah 6..hehe..)

2) sbb kawan2 sy kata best n cikgu muzik sy asik suh ktorng nyanyi lagu tu time klas muzik..pastu siap suh berlatih lagu tu utk ujian muzik yg guna recorder tu..

3) sbb cikgu english pn suh ktorng fham lirik lagu tu n sebut english btul2 dgn lagu tu..

4) sbb bila sy tgk video clip lagu "My Heart Go On" tu, celine sgt cantik.........dlm video clip tu..ms tu sy tgk dia mcm princess...haha..kelakar kan..tp tula first time sy suka dgn suma lagu2 Celine Dion... =)

5) Wlaupun sy tak pernah tgk citer tu tp sy tgk video clip lagu tu pn dh wat sy nangis yg sgt sedih..knapa? ntah la...padahal time tu tak bercinta pn lg..huhu..

Sy tgk muvi Titanic setelah 8 tahun berlalu dr waktu ia ditayangkan, tetiba satu hari sy terasa nk tgk muvi tu n beli dvd nya (masa tu sy kt penang tgh praktikal..jd takleh nk donlod..terpaksa gi ferringhi beach utk cari dvd yg murah..hehe) Nak tgk tu duk dlm bilik gk. Tgh2 tgk tu ternangis gk..and blh lak housemate sy nmpk n trus gelak2 tgk sy nangis..ades...malu2. Yelah..citer tu dh berabad..sy baru nk tgk =(

One of my favourite songs is: Because You Loved Me
sy suka lagu ni sejak tahun pertama kt uni. sbb at that time..sy baru nk berjinak2 ke alam percintaan..eceh..jd being noticed by a guy and loved buat sy rasa bersemangat sgt! Cm rasa..tak percaya..wah...ada gk org suka kt sy ni~ (^_^)

Lagu2 len..

1) Its all coming back to me now - lagu ni suka sbb masa tingkatan 3, ayu slalu nyanyi lagu ni..dan hit.fm pn slalu mainkan lagu ni..jd dgr tiap2 hari lama2 hafal lirik wlalupun tak cari lirik..hehe

2)I surrender - ni masa dh 2nd yr 1st sem, sbb sy rasa agak down n try utk cari balik semangat..

3) All by Myself - um..time 2nd yr 2nd sem, sometimes bila rasa lonely sgt...i'll sing this song.. =P

4) I Love You - for someone i really love with all my hearts

5) Sorry for Love

6) Faith - i really love this song.. =)


@))->-- See ya~ --<-((@

2 comments:

nadxoxo said...

I love her "Then You Look At Me" :)

amanda eltiqaz said...

wah..nad pn suka gk! Yg tu dy lum dgr lg..nnt dy dgr k ;)

Related Posts with Thumbnails